Cégvilág

Új üzleti területeken tör elő a Keszthelyi Holding

Stratégiai megállapodást kötött a Keszthelyi Holding és a GrECo Jlt. - jelentették be a hírt a magyar cég egri konferenciáján. A megállapodás értelmében a társaságok a lakossági biztosítások és a viszontbiztosítás területén működik majd együtt.

Stratégiai megállapodást kötött a Keszthelyi Holding és a világ 16 országában jelen lévő, bécsi székhelyű - évi 77,8 millió eurós árbevételű - GrECo Jlt. - derült ki a Keszthelyi Holding egri konferenciáján. A megállapodás értelmében a két társaság a lakossági biztosítások, valamint a viszontbiztosítás területén működik majd együtt.

Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding alapító-tulajdonosa a hír kapcsán elmondta: sokat foglalkoztak azzal, hogy a nagyvállalati szegmensben hogyan tudnának viszontbiztosítás révén is komoly segítséget nyújtani. Ebben nagy segítséget jelent a GrECo viszontbiztosítási termékpaletája, az első ajánlatok már ki is mentek nagyvállalati ügyfeleinknek – fűzte hozzá az alapító-tulajdonos. 

További együttműködésről is tárgyaltak már a felek, így nem zárható ki, hogy további megállapodások várhatóak a GrECo magyarországi érdekeltsége, a biztositas.hu internetes alkusszal kapcsolatban, amiről a biztosítási piacon legdinamikusabban növekvő alkuszcsoport vezetője a múltban már többször beszélt. Ahogyan fogalmazott: az online üzletág még hiányzik az immár 8 különböző pénzügyi közvetítő céget a csoportban tudó Keszthelyi Holding működési területéről.

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, különbözi megoldási javaslatokról tárgyalunk azzal kapcsolatosan, hogy milyen módon tudnánk ezen a területen is együttműködni. Amilyen gyorsan a mostani megállapodás megszületett, nem zárom ki, hogy rövid időn belül megállapodásra tudunk jutni – mondta a Világgazdaság kérdésére Keszthelyi hozzátéve: cége a jövőben is a biztosításközvetítők vállalatcsoportjába történő integrálásával próbál bővülni.

Eger együttműködés Keszthelyi Holding GrECo Jlt.
Kapcsolódó cikkek