Cégvilág

Tarlós: a belügyminiszteri álláspont tiszta helyzetet teremt

A belügyminiszter minapi állásfoglalása egyértelműen rögzíti, hogy a közterület-felügyeletek kizárólag a térfigyelő kamerák felvételei alapján nem szabhatnak ki büntetést szabálytalankodó autósokra – közölte Tarlós István a Karc FM-nek nyilatkozva.

Tarlós István főpolgármester a Karc FM vasárnap felvételről sugárzott műsorában elmondta: eddig többféle értelmezés létezett a közterület-felügyeletek büntetési gyakorlatával kapcsolatban, a belügyminiszteri állásfoglalással azonban ez az értelmezési probléma megszűnik. A közterület-felügyeletek ugyanis nem bírságolhatnak csak felvételek alapján közlekedési szabálysértéseket. Egy dolgot tehetnek, hogy a felvétel mellékelésével közigazgatási eljárást indítanak a rendőrségen – tette hozzá.

Tarlós István az Álláspont című műsorban elhangzott interjúban hangsúlyozta, az ügyben két fő célja van: az egyik a szabályosság, a másik a „brutális” büntetési tétel mérséklése. Azt szeretné, hogy Budapesten minden közterület-felügyelet szabályosan működjön, és az „enyhe súlyú közlekedési szituációkért” kiszabható ötvenezer forintos – figyelmeztetés nélküli – büntetést módosítsák.

Forrás: AFP

A politikus szólt a 3-as metróvonal felújításáról is, ennek kapcsán közölte, 2020-ra várható az infrastruktúra teljes felújítása. A szerelvények felújítása folyamatban van, a síneket évek óta cserélik. Tehát ma, ha szigorúan vesszük a 3-as rendszer egésze, bármilyen hihetetlen, de annál jobb állapotban van, mint 2010-ben volt – fogalmazott, majd kitért arra is, hogy balesetveszélyt a sűrűn végzett felülvizsgálatok és szakvélemények nem jeleznek. Ha így lenne, a BKV menedzsmentje azonnal leállítaná a 3-as metrót – mondta Tarlós István.

Végül a közlekedés fejlesztéséről elmondta: a 3-as metró felújítása mellett folytatják a villamosok, buszok és trolik cseréjét, „küszöbön áll” a Lánchíd és a Váralagút felújítása, több mint tíz P+R parkoló építése, valamint – a kerületekkel összefogva – nagyszabású útfelújítási program veszi kezdetét.

közterület közlekedés metró bírság
Kapcsolódó cikkek