Cégvilág

A vártnál is jobban fut a Modern Vállalkozások Programja

A vártnál háromszor több vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű projekthez – ismertette Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a magyar vállalkozások kezdik érteni, fontos az informatika bevezetése és fejlesztése, ezért a várt 3 ezer helyett összesen 9679 magyar mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű projekthez.

A politikus elmondta: a szakemberek eddig a jelentkezők közel felét, 4733 céget világítottak át, közülük 3517 vállalkozásnak ítélték oda a digitálisan felkészült vállalkozás minősítést, ami azt jelenti, hogy képesek rendszerük továbbfejlesztésére és ebben érdemes is segíteni a cégeket.

A program keretében az országos infokommunikációs tanácsadói hálózat szakemberei mérik fel a vállalkozások informatikai felkészültségét, építenek fel fejlesztési stratégiát, majd javaslatot tesznek olyan digitális eszköz vagy szolgáltatás beszerzésére, melyekkel a cégek kiválthatják a hagyományos papír alapú feladatvégzést, vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldások válnak lecserélhetővé.

modern városok Parragh László
Kapcsolódó cikkek