Cégvilág

Sanghajban mutatkoztak be magyar élelmiszerek

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Sanghajban a SIAL Nemzetközi Élelmiszeripari Szakkiállításon – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a szakkiállítás magyar standjának megnyitóján elmondta: a Kínai Népköztársaság Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnerévé vált az elmúlt évek során, a Kínába irányuló magyar agrárexport 2016-ban meghaladta a 67 millió eurót. Az államtitkár szólt arról, hogy a közép-európai országok közül Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába, jelenleg a magyar sertés-, liba-, kacsa-, marha-, és nyúlhús, valamint a búza exportja is folyamatos – írja közleményében a szaktárca.

A szakkiállítással egy időben Magyarország sanghaji főkonzulátusa üzleti fórumot szervezett a Kínában tartózkodó magyar cégeknek. A kínai üzleti élet szereplőinek szervezett borvacsorán elmondott köszöntőjében Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár kiemelte, a magyarok méltán büszkék a Hungarikumainkra, a világ számos táján ismerik a magyar pálinkát, a borvidékek borait, a libamájat, valamint az ásványvizeinket – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

mezőgazdaság élelmiszerek export
Kapcsolódó cikkek