Cégvilág

Nagyon bejött az Invitel dobása

Egy év elegendő volt arra, hogy kiderüljön, helyes döntés volt az Invitel Csoport részéről, amikor a korábbi vállalati és nagykereskedelmi üzletágának alapjain, tavaly július 1-vel létrehozta az Invitech Solutions-t. 

Az Invitech Solutions tavaly júliusi alapításától év végéig 11,3 milliárd forintos árbevételt ért el. Az újonnan létrejött társaság országosan több mint 9000 kilométer optikai és azt kiegészítő rádiós gerinchálózattal, négy adatközponttal és 11 határkilépőponttal rendelkezik. A szolgáltató Magyarország száz legnagyobb településén és a TOP 500 vállalat szinte összes telephelyén saját hálózattal van jelen. Az Invitech Solutions üzleti távközlési szolgáltatóként és – az árbevételének negyedét kitevő – integrált IT-megoldásszállítóként, több mint ötszáz fős, magasan képzett szakembergárdára építhet.

A társaság még a tavaly megkezdte vezető adatközpontjának jelentős mértékű, több mint nettó ezer négyzetméterrel történő bővítését az erősödő ügyféligények miatt. Folyamatosan fejleszti a klasszikus, üzleti telefonos funkciókat megújító VoIP-alapú IP-Center szolgáltatását, továbbá nagyvállalati Call és Contact Center képességei is jelentősen bővültek.

Forrás: AFP

Az Invitech Solutions a növekvő fenyegetettségre reagálva újszerű IT-security megoldásokat fejlesztett ki, amelyek a társaság infrastrukturális adottságaira építve egyaránt képesek az ügyfelek hálózati, szerveroldali és végponti védelmének biztosítására is.

Az Invitel Csoport hagyományosan a hazai távközlési nagykereskedelmi piac egyik meghatározó szereplője, az újonnan alakult Invitech Solutions nemzetközi téren is elismert regionális szolgáltatóvá nőtte ki magát.

„Szolgáltatóként nem elég lekövetni a trendeket, hanem látni kell előre, és olyan módon kell átalakítani működésünket, kompetenciáinkat, hogy az elvárásokkal lépést tudjunk tartani, hatni tudjunk a piacra. Pontosan ezért hoztuk létre egy évvel ezelőtt az Invitech Solutions-t, és az eltelt idő igazolta, hogy jókor, jó irányba léptünk” – Javorniczky Áron, az Invitech Solutions operatív vezetője, aki néhány hete az Invitel Csoport technológiai és fejlesztési feladataiért is felel.

it-biztonság Invitech Invitel
Kapcsolódó cikkek