Cégvilág

Az Invitelnél is elérhető az olcsó internet

Az Invitel telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális Jólét Alapcsomag, a védjegy használatáról ma írták alá a megállapodást. Ezzel már kilenc internetszolgáltató kínálhat a fogyasztóknak kedvezményes internetezést biztosító alapcsomagot.

Az Invitel kínálatában is megjelenik a Digitális Jólét Alapcsomag , mégpedig a cégnél azonos tartalommal elérhető internetcsomagnál húsz százalékkal kerül kevesebbe (Először a Telenor, majd a Magyar Telekom vette fel kínálatába) – mondta David Blunck, az Invitel csoport vezérigazgatója egy keddi sajtótájékoztatón.

David Blunck, az Invitel csoport vezérigazgatója
Forrás: MTI

Az alapcsomag bevezetéséhez a társaságoknak pályázniuk kell a védjegy használatára. Eddig húsz cég nyújtott be pályázatot a Digitális Jólét Nonprofit Kft-hez, és az Invitellel együtt nyolc céggel írták alá a védjegyhasználati szerződést – mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos. A cégektől azt várják el, hogy a legolcsóbb tarifához képest 15 százalékkal olcsóbban kínálják a Digitális Jólét Alapcsomagot. Az Invitel ez alá ment, és az elvárt 45 nap helyett már most bevezette kínálatában a kedvezményes internetezést biztosító alapcsomagot – emelte ki Deutsch. A DJA 2017. júniusában indult, és az eddigi visszajelzések szerint már több ezren jelezték előfizetési szándékukat – tette hozzá a miniszterelnöki biztos, aki azt is hangsúlyozta, hogy a cégek a program keretében nem fapados szolgáltatást nyújtanak, hanem az előírtál lényegesen korszerűbb szolgáltatásokat biztosítanak.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos
Forrás: MTI

Az Invitel az elmúlt négy évben szolgáltatási területén megduplázta a gyors internettel ellátott otthonok számát – mondta a vezérigazgató. A cég e mellett a szupergyors internet program keretében tavaly ősszel átadta az ország első ilyen fejlesztését Óföldeákon, a fejlesztés idén is folytatódott és Szegeden is elkezdődtek az átadások. Az Invitel egy éven belül csaknem kétszázezer háztartásba juttatja el a nagy sávszélességű internetszolgáltatást, a fejlesztésekhez pedig az uniós és kormányzati támogatásokon túl saját forrásait is felhasználja – emelte ki David Blunck.

Az elmúlt egy évben komoly lendületet vett az internetpenetráció: 2016 elején a 16-74 évesek körében ez 72 százalék volt, ami az idei év elejére 78 százalékra emelkedett. Ez az érték pedig egy százalékponttal marad el az unió átlagától. Az a kormányzati cél, hogy jövőre nyolcvan százalék fölé emelkedjen az internetezők aránya az említett korcsoportban. Ebben nagy szerepe lehet, hogy idén január elsején a korábbi 27-ről 18 százalékra mérséklődött, a jövő év első napjával pedig öt százalékra csökken az internetszolgáltatás áfája. Ezzel 2018-ban az Európai Unión belül a legalacsonyabb lesz az internet áfája – emelte ki Deutsch.

Deutsch Tamás internet David Blunck Digitális jólét alapcsomag Invitel
Kapcsolódó cikkek