Cégvilág

Tíz százalékkal nőtt a dm magyarországi forgalma

Tíz százalékkal, 277 millió euróról 302 millió euróra nőtt a dm Kft. magyarországi forgalma a 2016/17-es gazdasági évben – tájékoztatta a cég közleményben csütörtökön az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a konszern összes forgalma 10 milliárd euró volt az elmúlt gazdasági évben, amely a tavalyihoz képest 5,7 százalékos emelkedést jelent. Ezen belül ugyanebben az időszakban az osztrák anyavállalathoz tartozó társországokban, így Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Bulgáriában és Macedóniában 8,62 százalékkal 2,4 milliárd euróra nőtt a forgalom.

Kiemelték, hogy dm csoportnak 3464 üzlete van. Az elmúlt üzleti év végén Magyarországon 259 drogériát üzemeltetett, amelyből idén 44 boltot újítottak fel vagy bővítettek, 6 új üzletet nyitottak, és kettőt zártak be. Az üzletek modernizálása a jövő gazdasági évben is folytatódik, és 11 új drogéria nyitását tervezi a dm.

A cégcsoportnak ugyanebben az időszakban több, mint 59 ezer alkalmazottja volt, ebből 2810-re nőtt a Magyarországon foglalkoztatottak száma, amely egy évvel korábban 2429 volt.

Közölték azt is, hogy májusban megépült a dm központja Olaszországban, és a cég expanziós terjeszkedése 6 észak-olasz régióban 2018 első felére várható.

dm drogéria forgalom
Kapcsolódó cikkek