Cégvilág

Nagyot kaszált egy belvárosi irodaházon az Appeninn

A CPI Property Group megvásárolta az Appeninn Holding Nyrt. leányvállalatának tulajdonában álló, Mérleg utca 4. szám alatti irodaházát. Az értékesítésből származó bevételt a társaság a közeljövőben magas hozzáadott értékkel bíró ingatlanok megvásárlására fordítja.

Jelentős nyereséggel értékesítette az Appeninn Holding Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Appeninn E-Office Vagyonkezelő Zrt. a Budapest V. kerületi Mérleg utca 4. szám alatti, 3.627 négyzetméteres irodaházát. Az épületet a holding egyik leányvállalata még az ingatlanpiaci válság alatt akvirálta, egy finanszírozási stresszhelyzetben lévő céggel és annak svájci frank alapú hitelével együtt. 2013-ban a bérlőkkel szerződést hosszabbított a társaság, és jelentősen jobb feltételekkel refinanszíroztatta az ingatlan hitelét is.

Az Appeninn igazgatótanácsa azért döntött az eladásról, mert az épület nem illeszkedik a társaság jelenlegi, de legfőképpen a jövőbeli, tervezett portfóliójába, illetve mert a belvárosban már nem vár további jelentős áremelkedést. A vevő CPI Property Group Európa egyik vezető ingatlan-befektetője.

A projekt zárásával leányvállalatán keresztül jelentős profitot realizált a cégcsoport: a féléves jelentésben szereplő nettó piaci értéket mintegy 800 ezer euróval haladta meg az eladási ár.

Az Appeninn Holding Nyrt. az értékesítésből származó árbevételt a közeljövőben magas hozzáadott értékkel bíró ingatlanprojekt megvalósítására alkalmas ingatlanok vagy ingatlancsomag megvásárlására fordítja.

ingatlaneladás Appeninn Holding Nyrt. CPI Property Group
Kapcsolódó cikkek