Cégvilág

Újabb szolgáltatóknál érhető el az olcsó internet

Négy újabb szolgáltatónál érhető el a digitális jólét alapcsomag, így országosan már 16 magyarországi internetszolgáltatónál vehető igénybe a szolgáltatás.

Négy újabb szolgáltatónál érhető el a digitális jólét alapcsomag, így országosan már 16 magyarországi internetszolgáltatónál vehető igénybe a megfizethető és jó minőségű internetszolgáltatás – jelentette be Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

Csütörtökön az LRT-COM Szolgáltató Kft., az LRT-KTV Távközlési Szolgáltató Kft., a HWR Telecom Kft. és a Kiskőrös-Menti Kábelnet Kft. írta alá a védjegy használatáról szóló megállapodást.

Deutsch Tamás kiemelte: a fél éve bevezetett digitális jólét alapcsomag iránt a szolgáltatóknál már több tízezren érdeklődtek, az új előfizetéssel rendelkezők száma meghaladja az ezret.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos
Forrás: MTI

A digitális jólét alapcsomag ahhoz járul hozzá, hogy Magyarországon valamennyi polgár hozzáférhessen az internet előfizetés lehetőségéhez. A felméréseik szerint a megkérdezett, internet előfizetéssel nem rendelkezők 14-16 százaléka számára drága a szolgáltatók kínálatában megjelenő, legkedvezményesebb előfizetés is. Ezért döntöttek valamennyi magyarországi internetszolgáltatóval egyetértésben a digitális jólét alapcsomag elindításáról – fejtette ki a miniszterelnöki biztos.

Ismertette: az alapcsomag védjegyrendszerben működik, a védjegy tulajdonosa a magyar állam (Digitális Jólét Nonprofit Kft.), a pályázó szolgáltatókkal ingyenes védjegyhasználati szerződést kötnek. A szolgáltatók vállalják, hogy a saját kínálatukban elérhető legolcsóbb internetcsomaghoz képest legalább 15 százalékkal olcsóbban kínálnak vezetékes vagy mobilinternet előfizetést. Kiemelte: a 16 szolgáltató több mint kétharmada ennél jóval olcsóbban kínál hozzáférést az internethez. A digitális jólét alapcsomag egy vagy két éves hűségidővel köthető.

https://www.vg.hu/gazdasag/deutsch-tamas-megerkeztunk-az-elmezonybe-2-699367/

Deutsch Tamás arra is rámutatott, hogy az elmúlt alig több mint egy évben a 16-74 éves korosztály körében jelentősen, a korábbi 72 százalékról idén őszre 78 százalékra bővült a rendszeres internethasználók aránya. Az európai uniós átlag 79 százalék – tette hozzá. Magyarország már ledolgozta a hátrányát, és 2018-ban várhatóan meghaladja a 80 százalékot a rendszeres internethasználók aránya, így az ország az unión belül a legjobb mutatóval rendelkező országok közé fog kerülni.

Kifejtette, hogy az eredményekhez az idei áfacsökkentés is hozzájárult, amikor 27-ről 18 százalékra csökkent az internetszolgáltatás áfája. Ezt 2018-tól újabb csökkentés követi, és 5 százalékos áfakulcs alá fog tartozni. Az internetezés ára az adócsökkentéssel már eddig is csökkent, mintegy 17,5 százalékkal és ez jövőre is folytatódik. Az unióban Magyarországon lesz a legalacsonyabb az internet áfája, az adócsökkenés 35-40 milliárd forintot hagy a magyar lakosságnál – sorolta.

A HWR Telekom Kft. jelenleg a főváros XIV. és XVI. kerületeiben és Hajdúdorogon szolgáltat, 7 ezer ügyfelük van. A szupergyors internet programban négy járásban nyertek el támogatást hálózatfejlesztésre, így mintegy 65-70 település 9 ezer háztartásának biztosíthatják az alapcsomagot.

A Kiskőrös-Menti Kábelnet Kft. a berettyóújfalui járásban szolgáltat, tulajdonosai között vannak az érintett települések önkormányzatai is.

Az LRT-COM Szolgáltató Kft. és az LRT-KTV Távközlési Szolgáltató Kft. szolgáltatási területe Borsod és Veszprém megyék területére terjed ki, emellett Sárbogárd térségében és az Alföldön szolgáltatnak, együtt mintegy 8000 ügyfelük van.

Deutsch Tamás internet Digitális jólét alapcsomag
Kapcsolódó cikkek