Cégvilág

A kormánnyal tárgyalna a főváros a Bálnáról

A Fővárosi Közgyűlés jövő héten felhatalmazhatja a főpolgármestert, tárgyaljon a kormánnyal a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ állam részére történő értékesítéséről egy csütörtökön előterjesztett javaslat szerint.

Budapest vezetői azt javasolják a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy hatalmazzák fel a főpolgármestert, tárgyaljon a kormánnyal a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ állam részére történő értékesítéséről – derül ki a közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.

Forrás: AFP

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett javaslatban az olvasható, hogy a Bálna iránt heten érdeklődtek, a pályázati dokumentációt egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg, de december 15-éig, a határidő lejártáig onnan sem érkezett ajánlat.

Mint írták, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) december 12-i sajtóközleménye értelmében sem a MNB, sem leányvállalata nem kívánt ajánlatot tenni a nyilvános pályázat útján meghirdetett épület megvételére. Ezt azzal magyarázták, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 30-án bejelentette: a központot megvásárolják a Magyar Turisztikai Ügynökség részére.

A pályázati eljárás eredménytelennek minősül, ugyanakkor az állam részére történő értékesítési tárgyalások lefolytatására tekintettel az újabb kiírásról való döntés nem releváns – olvasható a javaslatban.

Az előterjesztés elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés felkérheti a főpolgármestert, hogy folytasson tárgyalásokat a kormánnyal a központ értékesítéséről, majd a tárgyalások eredményét terjessze a testület elé.

Fővárosi Közgyűlés Magyar Nemzeti Bank bálna kormány
Kapcsolódó cikkek