Cégvilág

Magyar tulajdonú könyvvizsgáló kapott nemzetközi akkreditációt

A BDO Magyarország könyvvizsgálati üzletága a világ legnagyobb számviteli szakembereket tömörítő szervezetétől kapott nemzetközi akkreditációt – írja közleményében az érintett cég.

A BDO Magyarország könyvvizsgálati üzletága is jogosult 2018-tól az ACCA Approved Employer státusz használatára. A világ legnagyobb számviteli szakembereket tömörítő szervezetének világszerte több mint 7400 akkreditált munkáltatója van, Magyarországon a BDO Magyarország 17.-ként kapta meg a minősítést.

Folyamatosan fejlődő üzletágunk fő célja, hogy szolgáltatásai minőségének fenntartása érdekében hosszú távon is vonzó munkahelyet jelentsen a magasan kvalifikált szakemberek számára – mondta Gaál Edmond, a BDO Magyarország könyvvizsgálati üzletágának ügyvezető partnere.

Az ACCA akkreditációjának megszerzése jelentős támogatást jelent mind a kollégák folyamatos továbbképzése, mind szakmai fejlődésük kereteinek kialakítása tekintetében

tette hozzá az ügyvezető partner.

Forrás: AFP

Az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a világ legnagyobb számviteli szakembereket tömörítő szervezete, 178 országban több mint 200 ezer taggal és 486 ezer diákkal rendelkezik. Az ACCA képesítést e szakmákban világszerte a minőség és szakmaiság bizonyítványának tekintik, amely jelentősen hozzájárul az érintett szakemberek szakmai karrierjének fejlesztéséhez, illetve versenyképességének javításához.

A BDO globálisan a legnagyobb lefedettségű, 162 országban, több mint 1500 irodával jelen lévő könyvvizsgáló és tanácsadó hálózat. A BDO International munkatársainak száma 2017-ben több mint 73 ezer fő volt, a csoport árbevétele az előző pénzügyi évben elérte a 8,1 milliárd USD-t.

A BDO Magyarország a legnagyobb magyar tulajdonban lévő professzionális könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat, könyvvizsgálói üzletágában 5 partner dolgozik, közülük hárman tagjai a nemzetközi szervezetnek.

ACCA Approved Employer magyar tulajdon könyvvizsgáló BDO Magyarország
Kapcsolódó cikkek