Cégvilág

Hatalmas magyar siker a Vinalies Paris-on

A Canter Borház 2017-es évjáratú Magnus Sárgamuskotálya a rangos párizsi Vinalies Internationales borversenyen nyert ezüstérmet.

A párizsi Vinalies Internationales a világ egyik legnagyobb presztízsű versenye, amelyet a borversenyeket értékelő listákon szinte mindenhol az első helyen jegyeznek. Az elismertség a szakmai színvonalnak és a nevezett boroknak egyaránt köszönhető, a zsűritagok szinte kivétel nélkül ismert borászati szakemberek. Minden évben több, mint 3000 palack bor szerepel a világ minden tájáról.

Forrás: MW

2018-ban több mint 3500 palack borral neveztek a résztvevők, amelyből a balatoni Canter Borház 2017-es évjáratú Magnus Sárgamuskotálya ezüstérmet szerzett a különösen erős fehér bor kategóriában.

Gelencsér Gergő főborász elmondta:

A 2017-es sárgamuskotályunk egy igazán különleges darab, hiszen a szőlőfürtöket teljes érettségében szüreteltük, a préselés előtt héjon áztatott mustot lassan kierjesztve gyönyörű, izgalmas illatú, komplex bor kerekedett, amely a pohárba töltve fűszerek és gyümölcsök illatainak varázslatos egységével hódít.

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászataként épült fel a Balaton északi partján fekvő Zánka településen. A borászat megálmodásakor egyetlen cél lebegett a tervezők előtt: olyan páratlan borászatot alkotni, mely volumenében felveszi a versenyt a nagyokkal, miközben minőségében az elérhető legmagasabb technológiai és borászati színvonalat képviseli.

További információ a Canter Borházról megtalálható a www.canterborhaz.hu weboldalon.

Canter Borház Vinalies Internationales elismerés Magnus Sárgamuskotály borverseny
Kapcsolódó cikkek