Cégvilág

Jó eredményekről számolt be az RWE

A törzsrészvények után 1,50 eurós osztalék kifizetését indítványozza a részvényeseknek az esseni székhelyű RWE – írja a német Finanzen.net online üzleti napilap.

Elérte az üzleti tervében kitűzött nyereséget, és a törzsrészvények után 1,50 eurós kifizetését indítványozza a részvényeseknek az esseni székhelyű RWE. A döntésre azután került sor, hogy a 2016-os több milliárdos vesztesége miatt tavaly elmaradt az osztalékfizetés a cégnél – írja a német Finanzen.net online üzleti napilap.

Az 1,5 eurós osztalék magában foglalja az 1 eurós rendkívüli osztalékot, amit a nukleáris üzemanyagadó visszatérítéséből fedeznek. Idén az esseniek 0,70 euró osztalék kigazdálkodására törekszenek.

Rolf Martin Schmitz az RWE igazgatóságának elnöke
Forrás: BERND THISSEN/DPA/AFP

A tisztított EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 5,8 milliárd eurót tett ki, s ezzel saját prognózisát mintegy 100 millió euróval teljesítette túl a cég. A nyereség 1,9 milliárd euró lett, ami lényegesen magasabb volt, mint 2016-ban, amikor a jelentős leírások miatt 5,7 milliárd eurós veszteséget kellett a befektetőknek megemészteniük.

A 2017-ben elért 1,2 milliárd eurós korrigált eredmény is egyértelműen meghaladta az előző évi 0,8 milliárdos korrigált eredményt.

 Tavaly éppolyan sikeresek voltunk a kereskedelemben, mint a villamosenergia-termelésben, ami jó alapot jelent a jövő számára

- mondta Rolf Martin Schmitz, az RWE igazgatóságának elnöke. Ugyanakkor a folyó év tekintetében a vállalat már sokkal pesszimistább, mivel előrejelzésük szerint a villamosenergiaárak 2018-ban érik el a mélypontot. A társaság becslése szerint az EBITDA 4,9 milliárd és 5,2 milliárd euró között lesz, a korrigált nyereség pedig csak 0,7-1,0 milliárd euró közötti értéket ér majd el.

Az RWE Daxon jegyzett törzsrészvénye kedden délelőtt 10 óráig 1 százalékkal erősödött a beszámoló ismeretében.

EBITDA RWE villamosenergia-társaság FŰTŐANYAGADÓ
Kapcsolódó cikkek