Cégvilág

Magyarországon nyit nemzetközi központot az Aldi

Önálló cégbe szervezi és új, Pécsen nyíló irodája révén tovább növeli informatikai támogatási központját az ALDI.

A hatékonyabb informatikai segítségnyújtás még optimálisabb biztosítása érdekében az informatikai támogatási tevékenység az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.-ből új cégbe, az ALDI International IT Services Kft.-be kerül át. Az új társaság a biatorbágyi központ mellett egy második szolgáltató központot is nyit Pécsett, így a tervek szerint legalább 50 új munkahelyet hoz létre a Dél-Dunántúlon.

Magyarországról támogatja majd többek közt az ALDI Dél vállalatcsoport új informatikai rendszerének üzemeltetését és biztosítja mintegy 3700 európai ALDI-üzlet informatikai rendszereinek zavartalan működését a kiskereskedelmi vállalat.

Forrás: AFP

Az IT-központ 2013. januárjában kezdte el működését Biatorbágyon. A magyarországi áruházakat üzemeltető ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. keretén belül létrehozott osztály működésének kezdetén magyar, német és angol nyelven nyújtott első szintű, úgynevezett first-level informatikai támogatást mintegy 3300 európai ALDI-üzletnek.

Az osztály által nyújtott szolgáltatás az áruházak rendeltetésszerű működéséhez szükséges informatikai berendezésekre és alkalmazásokra terjedt ki.

Az elmúlt öt év során a first-level informatikai támogatás a második és a harmadik szintű, mélyebb informatikai ismereteket igénylő támogatással, majd további lépésben a vásárlóknak nyújtott ügyfélszolgálati feladatokkal kapcsolatos szolgáltatások ellátásával bővült, így a kezdetben 40 fővel működő osztály mára már közel 100 szakembernek biztosít munkát és sokrétű karrierlehetőséget.

Az ALDI Dél cégcsoport rendkívül elégedett a Magyarországról kapott informatikai szolgáltatás kiváló minőségével, ezért úgy döntött, hogy itt hozza létre globális informatikai támogatási központjának egyik részét.

 

élelmiszerkereskedelem IT Aldi Pécs
Kapcsolódó cikkek