Cégvilág

Ötajtós kupéként jön a második generáció

A Peugeot 508 SW kombit az őszi Párizsi Autószalonon leplezi le a márka, a forgalmazás nem sokkal ezután indul.

A hagyományos modellek visszaszorulásával a Peugeot is átalakította 508-as típusát, amely ötajtós kupéként folytatja pályafutását. A látványos első LED-es nappali menetfények kicsit háttérbe szorítják a mérges tekintetű fényszórókat, nemcsak a márkanév, de a típusszám is olvasható a kocsi orrán. Széles és lapos a karosszéria, nagy méretűek a vállak, az övvonal alacsony. A hossz 4750 milliméter, a tengelytávolság 2793, a szélesség 1907, a magasság pedig 1405 milliméter. Hatalmas méretű ajtón át lehet hozzáférni az alaphelyzetben 487 literes csomagtérhez, az egyharmad-kétharmad arányban osztott támla megdöntésével 1537 literes a raktér.

Nemcsak a márkanév, de még a típusszám is olvasható a kocsi orrán
Forrás: VG

Az i-Cockpit belsőjét továbbfejlesztették, a szélvédő tövében itt is 12,3 colos képátlójú monitor tájékoztat, középen azonban nagyobb, 10 colos képátlójú 8:3 képarányú kijelző van Allure szinttől felfelé. AGR minősítésű masszázsülések is választhatók, a tárolóhelyek térfogata 32 liter, négy USB-töltőpont várja a kütyüket, a csomagtérben két szivargyújtó-csatlakozás is van. Nemcsak a belső megjelenése, de a vezetési élmény is sportosabb lett, nem utolsósorban az elődhöz képest 70 kilogrammos tömegmegtakarítás folytán.

Elektronikus vezérlésű lengéscsillapítás is elérhető, és az alapfelszereltségű dízel kivételével adják a nyolcfokozatú automatikus váltót is.

A benzinmotor 1,6 literes, 180 lóerő és 250 newtonméter vagy 225 lóerő és 300 newtonméter teljesítménnyel választható, dízelből az 1,5-es, 130 lóerős és 300 newtonméter teljesítményű, a 2,0 literes 160 lóerő és 400 newtonméter, illetve 180 lóerő és 400 newtonméter teljesítménnyel rendelhető. Bővült a vezetéstámogató rendszerek sora, itt debütál a PSA csoport autói között az éjjellátó, a távolságtartó tempomat immár megállásig lassít, és el is indítja az autót, aktívan kormányoz a sávtartó segéd. A Peugeot 508 SW kombit az őszi Párizsi Autószalonon leplezi le a márka, a forgalmazás nem sokkal ezután indul. A modellsorozat 2019-es újdonságával, egy hálózatról tölthető hibriddel kapcsolatban 300 lóerős rendszerteljesítményről hallani.

autó Peugeot
Kapcsolódó cikkek