Cégvilág

A Google és a Nokia egymás kezébe csaphatnak

A Google a Nokia technológiáját alkalmazná a repülés közben használható minél gyorsabb Wi-Fi-szolgáltatás céljából – írja a Bloomberg.

A Google előrehaladott tárgyalásokat folytat a Nokiával, hogy megvásárolja utóbbi repülés közben igénybe vehető szélessávú technológiáját – számolt be a hírről a Bloomberg.

A Nokia tavaly év végén jelentette be levegő-föld internetes hálózatát, amely legalább olyan gyors, vagy még gyorsabb mint a konkurens Gogo által kifejlesztett hálózat – teszi hozzá a CNBC.

Forrás: AFP

Ha Wi-Fi rendszert tudna telepíteni a Google a repülőgépekre, akkor nyilvánvalóan saját szórakoztató termékeivel – mint például a YouTube vagy a Play Music – szórakoztathatná az utasokat repülés közben is.

A Bloomberg arról is beszámolt, hogy értesülései szerint a repülés közbeni Wi-Fi technológia kevésbé fontos a Nokia számára, mint a többi távközlési projektje, ami vélhetőleg megkönnyíti a megállapodás létrejöttét.

Elvesztette a Google az Oracle-lel szembeni, a szellemi tulajdon megsértéséről szóló pert. A döntésnek mélyreható következményei lehetnek a szoftverágazatban.

 

szélessávú technológia CNBC internet Bloomberg Nokia Google Wifi
Kapcsolódó cikkek