Cégvilág

Már a magyar IKEA-ban is kapható a vegetáriánus hot dog

Az új húsmentes hot dog sokkal környezettudatosabb lesz, mint a klasszikus elődje.

Az IKEA magyarországi áruházaiban is kapható lesz az új vegetáriánus hot dog. A végleges receptet a lakberendezési vállalat a beszállítókkal szoros együttműködésben dolgozta ki, amit majd két éves kóstolás és tesztelés előzött meg. Az összetevők között megtalálható a kelkáposzta, a vörös lencse, a sárgarépa és a gyömbér – olvasható az IKEA sajtóközleményében.

A közlemény szerint az új hot dog CO2 kibocsátása hetede klasszikus elődének, melyből a tavalyi évben a magyar áruházakban több mint 2 millió fogyott.

„Számos kihívással kell szembenéznünk az élelmiszeriparban, közülük az egyik a fenntarthatóság kérdése. Hisszük, hogy felelősséggel jár, és lehetőség is egyben, hogy az IKEA egy világméretű vállalat, ezért olyan élelmiszereket szeretnénk kínálni, melyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb és egészségesebb jövőhöz.

Forrás: IKEA

Természetesen értelmetlen lenne fenntarthatóbb ételalternatívát kínálni, ha az nem lenne jó ízű. Éppen ezért vagyunk különösen büszkék az új vegetáriánus hot dogunkra, amit a magyar vásárlók is kipróbáltak és pozitívan értékelték,

a bevezetés napján közel 300 darabot fogyasztottak” – mondta Kovács Attila, az IKEA FOOD kereskedelmi aktivitásért felelős regionális vezetője.

A vegetáriánus hot dog Európában augusztustól kapható az IKEA áruházakban. Az Egyesült Államokban szeptembertől, míg a többi IKEA áruházban 2019-től lesz választékban.

Megfejtették az IKEA olcsó hot dogjának rejtélyét

Bármelyik országról van is szó, a svéd bútorgyártó üzleteiben az étel számít a legolcsóbbnak.

 

IKEA hot dog
Kapcsolódó cikkek