Cégvilág

Bemutatták a Harley-Davidson elektromos kétkerekűjét

A vadonatúj elektromos Harley-Davidson LiveWire modell kedden debütált Európában a Milánóban rendezett EICMA kiállításon.

A vadonatúj elektromos Harley-Davidson LiveWire modell kedden debütált Európában a Milánóban rendezett EICMA kiállításon tartott sajtótájékoztatón. A prezentáción Marc McAllister, a Terméktervezés és portfolió részleg alelnöke lebbentette fel a fátylat a Harley-Davidson elektromos kétkerekű portfoliója első példányának nagy érdeklődéssel várt felszereltségi adatairól.

A 2019-ben debütáló modellt a rendezvényen már termelésre kész motorkerékpárként mutatták be. A motorkerékpárt teljesen elektromos motor áttétel nélküli nyomatéka hajtja, így lenyűgöző gyorsulásra képes mindössze a markolat elfordításával – nincs tengelykapcsoló, se sebességváltás.

Fotó: Harley-Davidson

Alacsony súlypont, szilárd alumínium váz és kiváló minőségű finomhangolható felfüggesztési alkatrészek biztosítanak dinamikus kezelhetőséget a számára. A teljesítményt és a hatótávolságot a városi közlekedésre optimalizálták.

A motor „A Harley-Davidson új utakat hódít meg” elnevezésű stratégia része, amely egy új motoros generáció nemzetközi szintű megteremtését tűzte ki célul. A motorkerékpár mögötti vízió a LiveWire projekttel indult, amely egy 2014-es prototípusban öltött testet. Ennek segítségével mérték fel egy elektromos meghajtású motorkerékpárban rejlő, a Harley-Davidson által elképzelt lehetőségeket.

A vadonatúj Harley-Davidson LiveWire jövő évtől kezdve lesz kapható, árazásra és az előrendelési folyamatra vonatkozó információkat 2019 januárjában hozzák nyilvánosságra.

Az amerikai vállalat 2022-re egy teljes portfoliót szeretne kihozni elektromos motorokból.

LiveWire motor e-motor Harley-Davidson
Kapcsolódó cikkek