Cégvilág

A Henkel is beleáll a műanyag elleni küzdelembe

A cég vállalta, hogy 2025-re a csomagoló anyagainak száz százaléka újrahasznosítható, újrahasználható vagy komposztálható lesz.

Közel 30 műanyag és fogyasztási cikk gyártó vállalat elindította a „Szövetség a Műanyag Hulladékok Megszüntetésére” (AEPW) szervezetet. A szövetség nagyszabású megoldásokat fog kidolgozni és bevezetni, hogy minimalizálja és kezelje a műanyag hulladékokat. A használt műanyagok megoldásai révén ez lehetővé teszi a körkörös gazdaság megvalósítását.

A Henkel az egyik alapító tagként csatlakozott a szövetséghez

– olvasható a cég közleményében.

„Globális fogyasztási cikk gyártó és ipari vállalatként, a Henkel hozzá kíván járulni a műanyag hulladékok megszüntetéséhez. Fenntartható megoldások kidolgozása erre a kihívásra csak úgy lehetséges, ha az egész értéklánc összefog és együttműködik:

szállítók, kereskedelmi partnerek, fogyasztók és a szervezetektől a kormányzatokig mindenki

– nyilatkozta Hans Van Bylen, a Henkel igazgatóságának elnöke, a Német Vegyipari Szövetség (VCI) elnöke.

Konrad Henkel, a cég néhai alapítója
Fotó: AFP

A szövetség több mint 1 milliárd dollárt kötelezettséget vállalt azzal a céllal, hogy a következő öt év során 1,5 milliárd dollár befektetést végez a műanyag hulladékok eltávolítására a környezetből.

A Henkel felvállalt több, iparágak közötti kezdeményezést, hogy a csomagolás fejlesztését fokozza és olyan hatékony megoldásokat találjon, amelyek széles körben alkalmazhatók, illetve a cég csatlakozott az Új Műanyag Gazdálkodás (NPEC) kezdeményezésnek is.

A cég állítja, hogy 2025-re a csomagoló anyagainak 100 százaléka újrahasznosítható, újrahasználható vagy komposztálható lesz.

A H&M és a dm is küzd a műanyag szemét ellen: a drogéria alternatívaként papírtáskát ajánl a műanyagzacskóval szemben a vásárlóknak, mint ahogy a H&M is, azonban a svéd divatcégnél már a vásárlóknak kell megvenniük a zacskót.

Ha így folytatjuk, belefulladunk a műanyagba

Bő harminc év múlva tömegét tekintve több műanyag lesz az óceánokban, mint hal.

 

Szövetség a Műanyag Hulladékok Megszüntetésére műanyag Henkel AEPW
Kapcsolódó cikkek