Cégvilág

Az átalakulás éve jön a Waberer’snél

Mivel az év az átalakulásról szól, nem tesznek közzé eredménytervet – mondta a vezérigazgató a Világgazdaságnak. A rekordméretű veszteség után augusztusig tűzte ki a talpra állást a Waberer’s.

A vártnál jóval nagyobb veszteséggel zárta 2018 utolsó negyedévét és a teljes üzleti évet a Waberer’s, a vezetőség tegnapi sajtótájékoztatója szerint elsősorban a megváltozott piaci körülmények vezettek a negatív eredményekhez, ezért augusztusig több fronton is változtatást hajt végre a fuvarozó.

Új stratégiát is bejelentenek annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt újra nyereségessé tegyék az operációt, és kordában tartsák a kiadásokat

– jelentette be a február 1-jei hatállyal kinevezett vezérigazgató, Robert Ziegler.


Forrás: MTI /Koszticsák Szilárd

Mint közölték,

máris belevágtak a költségek csökkentésébe, ennek első lépéseként visszamondtak egy 300 darabos kamionmegrendelést (a negyedév végén 4581 tehergépkocsival rendelkeztek), és a cég kész a flotta további csökkentésére, ha nem javul a fuvarozás profitabilitása.

További megtakarítást várnak egy 200 fős elbocsátástól, az intézkedés nem érinti a sofőröket és a fizikai munkát végző dolgozókat. Szintén a kiadások lefaragását várják az útvonalak optimalizálásától, illetve az útdíj- és üzemanyagköltségek csökkentésétől. Összességében úgy értékelt a vezérigazgató, hogy a korábbiaknál nagyobb költségnyomás nem csupán a Waberer’st, de a teljes ágazatot kihívás elé állítja.

A teljes cikk a csütörtöki Világgazdaságban olvasható

logisztika Waberer's Holding Zrt.
Kapcsolódó cikkek