Cégvilág

Új piacokon jelenhet meg a Richter vezető terméke

A Richter és az Allergan kiterjesztették Latin-Amerikára a cariprazine értékesítésére vonatkozó licenc megállapodásukat.

A Richter Gedeon pénteken bejelentette, hogy a cariprazine forgalmazására az Allergan Plc-vel korábban kötött licenc megállapodásukat kiterjesztették Latin-Amerika legfontosabb piacaira (Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Mexikó, Peru és Venezuela).

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A módosított megállapodás értelmében az Allergan felelőssége a készítmény törzskönyvezése a megállapodásba újonnan bekerülő országokban. Emellett az Allergan a nettó értékesítés alapján sávos bevétel-részesedést fizet a Richternek.

Nagy örömünkre szolgál a cariprazine értékesítésének földrajzi kiterjesztése skizofrénia, az I. típusú bipoláris betegség és bipoláris depresszió indikációkban, mert ezáltal innovatív kezeléshez juthatnak a spektrum betegséghez hasonló, összetett kórképben szenvedő páciensek

– mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

A cariprazine-t a Richter kutatói fedezték fel, fejlesztették az Allergan-nal közösen és licencbe adták át nekik az Egyesült Államokban és Kanadában történő értékesítésre. A cariprazine több mint három éve elérhető az Egyesült Államokban, a készítmény skizofrénia indikációban törzskönyvi engedélyt kapott az Európai Unióban és annak 15 tagállamában már forgalmazzák.

 

cariprazine Richter Allergan
Kapcsolódó cikkek