Cégvilág

Brutális bevételt generált Az oroszlánkirály

Kevesebb mint három héttel forgalmazásának megkezdése után Az oroszlánkirály című amerikai családi kalandfilm elérte az egymilliárd dolláros jegybevételt globálisan – közölte a Variety című filmes hírportál.

Az 1994-es Disney-animáció újragyártott verziója ezzel a stúdió negyedik filmje a Bosszúállók – Végjáték, a Marvel Kapitány és az Aladdin után, amely idén globálisan egymilliárd dollárnál több bevételt hozott a stúdiónak.

Ez újabb bizonyíték a Disney abszolút dominanciájára a filmiparban. A filmstúdió a haza piacon a jegybevételek 38 százalékát mondhatja magáénak a Variety szerint.

Jon Favreau rendező hiperrealista remake-je már az év ötödik legnagyobb jegybevételű globális forgalmazása. A filmre a hazai mozikban 361 millió dollárért váltottak jegyet, külföldön 638 millió dollárért. Észak-Amerikán kívül különösen Kínában nagy az érdeklődés iránta, ahol 115 millió dollárt forgalmazott, továbbá az Egyesült Királyságban (48 millió dollár) és Brazíliában (44 millió dollár).

Fotó: AFP

Az egymilliárd dolláros mérföldkő egy másik Disney sikerrel is párosul, a stúdió a múlt hét végén új rekordot, 7,67 milliárd dollárt állított fel a globális jegyeladásokban, amellyel saját 2016. évi 7,61 milliárd dolláros jegyeladását szárnyalta túl.

A 2016-os rekordot is úgy érte el, hogy négy filmje haladta meg az egymilliárd dolláros jegybevételt.

A következő hónapokban a stúdió három kasszasikergyanús filmmel jön ki, a Jégvarázs 2., a Demóna folytatásával és a Star Wars – Skywalker kora című alkotásokkal. Ezért jó esélye van arra, hogy a Disneynek legalább még egy egymilliárd dollárnál nagyobb jegybevételű filmje lesz 2020 januárjáig.

Oroszlánkirály bevétel Disney
Kapcsolódó cikkek