BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nehéz heteket élnek át a Rolls-Royce dolgozói

Alkalmazottai 17 százalékát bocsátja el a Rolls-Royce hajtóműgyár, sokat spórolnak a létszámleépítéssel.

A brit Rolls-Royce hajtóműgyártó vállalat szerdai bejelentése szerint legalább kilencezer alkalmazottját lesz kénytelen elbocsátani az 52 ezerből és üzemeket is be kell majd zárnia, hogy igazodni tudjon a repülőgépiparban a koronavírus-járvány után várható helyzethez.

A Rolls-Royce a legnagyobb utasszállító gépekhez, a Boeing B787 és Airbus A350 modellekhez gyárt hajtóműveket.

Mivel bevétele jórészt az általa gyártott hajtóművek használati órái után fizetett díjból származik, a Rolls-Royce a légi utasforgalom elkövetkező években várható csökkenése miatt nagy bevételkiesésre kell hogy felkészüljön.

Hozzá kell igazítani kapacitásunkat a várható kereslethez

– mondta Warren East vezérigazgató a BBC rádiónak adott interjúban.

Fotó: AFP PHOTO / – / China OUT

A Rolls-Royce bevételének – ami 2019-ben 15 milliárd font-sterling volt – mintegy fele származik a repüléstechnikai üzletágból és az elbocsátásokra is túlnyomórészt a polgári repüléstechnikai üzletágban kerül majd sor.

A

teljes állomány 17 százalékát kitevő létszámcsökkentéssel a Rolls-Royce évente közvetlenül 700 millió, közvetve 1,3 milliárd font-sterling költséget takaríthat majd meg. A polgári repüléstechnikai üzletág alkalmazottainak mintegy kétharmadát Nagy-Britanniában foglalkoztatja a Rolls-Royce.

A vezérigazgató bejelentése szerint a hadiipari üzletágat nem érintik majd az elbocsátások.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.