Cégvilág

Kínából telepített haza gyártást a T-Plasztik Kft.

A távol-keletről történő áttelepítéshez a kormány munkahelymegtartó támogatása is hozzájárult. Folyik a gépbeszerzés, szeptemberben készülhetnek el az első minták.

Kínai gyártást telepítettünk Magyarországra a munkahelymegtartó támogatás segítségével, gumi arcvédővel rendelkező, biztonságtechnikai univerzális maszkokat fogunk készíteni – mondta a Világgazdaságnak Kerekes Attila, a T-Plasztik Kft. működésért felelős igazgatója. A gépbeszerzésnél tart a folyamat, szeptember elején lesznek készek az első minták, ezután indulhat a sorozatgyártás. Kerekes Attila hozzátette: az állami támogatás 50 százalékos intenzitású, nagyjából 220 millió forintos volt, ebből frissítették a gépparkjukat.

A közgazdászok a koronavírus hatására az ellátási láncok rövidülését várják, vagyis a nemzetközi nagyvállalatok távol-keleti gyártósorok helyett közelebbi helyszínt keresnek majd termékük előállításához.

A kelet-közép-európai, ezen belül magyarországi gyártás jó helyszín lehet a nagyvállalatoknak, mivel a munkaerőköltségek még mindig számottevően alacsonyabbak, mint Nyugat-Európában, mégis uniós előírások mellett, aránylag közelről szállíthatók a termékek.

Fotó: T-Plasztik

A vevők kivárnak. Az autóipar szenvedte meg leginkább a koronavírus-járvány hatását, a többi szegmensben mérsékeltebb visszaesést tapasztaltunk

– magyarázta a T-Plasztik üzemeltetésért felelős igazgatója. Saját terméket nem értékesít a vállalat, beszállítóként működik. A magyarországi autógyártók 70 százalékának gyárt a T-Plasztik alkatrészeket, emellett az energetika, a háztartási gépek gyártása, a biztonságtechnika és a bútoripar beszállítójaként is érdekelt.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja!

munkahelyteremtés T-Plasztik Kft. nagyvállalatok gyártás
Kapcsolódó cikkek