Cégvilág

Késnek és kimaradnak vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon

Az éjszakai vihar és a biztosítóberendezés hibája miatt jelentősen megnőtt a vonatok menetideje a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon – közölte a Mávinform szerdán reggel ötorakor. Néhány elővárosi vonat kimarad a menetrendből Szolnok és a Keleti pályaudvar között. A nemzetközi és InterCity vonatok kerülő útvonalon, Szolnok-Cegléd érintésével közlekednek. Bizonyos gyorsvonatok személyvonatként közlekednek.

A nemzetközi és InterCity vonatok kerülő útvonalon, Szolnok-Cegléd érintésével közlekednek. Bizonyos gyorsvonatok személyvonatként közlekednek, illetve a Keleti pályaudvar és Szolnok között kimaradnak a menetrendből. A Keleti pályaudvarról 5:40-kor Békéscsabára induló 7400-as számú gyorsvonat és a 8:10-kor induló 7402-es számú gyorsvonat a mai napon Szolnokról indul. A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 4:48-kor elindult gyorsvonat, a Lőkösházáról 6:49-kor induló Viharsarok InterCity Szolnokig közlekedik. A Keleti pályaudvarról 7:10-kor Bukarest felé induló Traianus IC a Keleti pályaudvar és Szolnok között 3322-es számú, Z60-as jelzésű személyvonatként közlekedik, a Keletiből 7:15-kor indul. A 406-os számú Brassóból érkező Corona IC és a 472-es számú Bukarestből érkező Ister IC Szolnok-Cegléd érintésével közlekedik Budapestre.

A késések csökkentése érdekében egyes vonatokat összekapcsolnak és így közlekednek tovább. Ez érinti a Szolnokról a Keletibe tartó S60-as (3331-es számú) és a Lőkösházáról Budapestre tartó 751-es számú gyorsvonatot, ellenkező irányban pedig a Keletiből Szolnokra tartó Z60-as (3348-as számú) és az S60-as (3358-as számú) járatokat.

Kecskemét és Lakitelek között nem közlekedhetnek a vonatok fakidőlés miatt. A Kecskemétről 4:34-kor Szolnokra elindult vonat is ott várakozik. Kecskemét és Lakitelek között pótlóbusz viszi az utasokat.

vonatközlekedés MÁV
Kapcsolódó cikkek