Cégvilág

Az azonnali fizetés projekt bizonyult a legjobbnak

Iszály Mónika lett az év projektmenedzsere.

Idén huszadik alkalommal adták át az év projektmenedzsere díjat. A jubileumi évben az Innobyte Zrt. termék- és szolgáltatásfejlesztési igazgatója, Iszály Mónika nyert, így ő képviselheti hazánkat azon a nemzetközi versenyen is, melyen több hazai szakember végzett már dobogós helyen. A szakember vezetésével valósult meg az azonnali fizetés bevezetése: minden 10 millió forint alatti egyedi tranzakció 5 másodpercen belül teljesül a nap 24 órájában. A projekt során egy teljesen új, modern megoldásokkal kialakított infrastruktúra épült ki. „A projektvezető egyik legfontosabb értéke és feladata a megfelelő projektcsapat felépítése és összetartása, mindazon feltételek biztosítása, ami ahhoz szükséges, hogy a projekttagok minél hatékonyabban és gördülékenyebben tudják elvégezni a nekik szánt feladatokat”- mondta a díjazott.

A fejlesztések végrehajtásának ideje, költsége, eredménye erőteljesen függ a projektmenedzsment minőségétől, ezért akinek számít a minőség, az idő és a pénz, az az ötlet kidolgozásától a zárásig szakemberre, egy projektmenedzserre bízza az irányítást. Ezért is vált gyorsan elismert szakmává a projektmenedzsment és nőtt meg az igény a jó szakemberek iránt.

A pandémia hatására a szervezetek, cégek az egész világon kénytelenek voltak gyökeresen megváltoztatni működési modelljeiket, hogy túléljék a válságot. A kialakult helyzetben a jól képzett, minősített projektmenedzserek szerepe is felértékelődött. Míg korábban egyes projektmenedzsment megoldások inkább tűnhettek kényelmesnek, mint szükségesnek, 2020-ban már életmentőek lehettek.

Boros Péter, a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla soros elnöke szerint a szervezetek sok helyen felismerték, hogy nemcsak folyamatosan fejlődni, fejleszteni kell az erősödő versenyben, de a változó, akár váratlanul bekövetkező körülményekhez gyorsan és hatékonyan kell tudni alkalmazkodni. Elengedhetetlen, hogy a projektmenedzsment szakma rendelkezzen olyan módszerekkel és eszközökkel, amelyek ezt a célt szolgálják és nem utolsósorban legyenek olyan projektmenedzserek, akik ezeket jól tudják használni, fejleszteni. „Magyarország is állandó versenyben van, az ország sikeréhez képzett projektmenedzsereink is hozzájárulnak szakértelmükkel” – emelte ki az elnök.

Az Év Projektmenedzsere szakmai versennyel a példaértékű eredményeket és életutakat állítják reflektorfénybe. Idén a pályázatokban erős volt az innovációkhoz köthető tevékenység, a területek lefedték szinte a teljesen reálgazdaságot, értékük a több százmilliótól, a több tízmilliárd forintig terjedt.

A díjátadón, amelyet minden évben a Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódóan tart a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla, egy különdíjat is átadtak. A díjat Szabó Zsófia, a DXC Technology Magyarország Kft. projektvezetője kapta, aki a MÁV csoport vállalatirányítási folyamatait egységesítő projektet vezette.

Év Projektmenedzsere Díj azonnali fizetés projekt
Kapcsolódó cikkek