Cégvilág

Piacon marad az Esmya

Az Európai Bizottság jóváhagyja az Európai Gyógyszerügynökség szakbizottságának a Richter által gyártott Esmya használatának korlátozásával kapcsolatban kialakított véleményét.

A Richter Gedeon ma bejelentette, hogy az Európai Bizottság (EB) súlyos májkárosodással járó esetek előfordulásának következtében határozatot hozott az ulipristal acetate 5mg tartalmú készítmények (Esmya) forgalomba hozatali engedélyével kapcsolatban. Ez a határozat az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) által 2020. november 13-án megfogalmazott vélemény elfogadását követően született meg és az összes tagállamára érvényes.

Az Esmya ezután csak olyan, menopauzát el nem ért nők méhmiómájának kezelésére használható, akik esetében a műtéti kezelés nem alkalmazható, vagy az nem volt sikeres.

Az Esmya nem alkalmazható a méhmióma műtéti beavatkozást megelőző tüneti kezelésre.

Fotó: VG

Az ulipristal acetate 5mg tartalmú készítmények alkalmazási előírása és a betegtájékoztatók, valamint az orvosoknak szóló oktatási anyagok és a betegeknek szánt tájékoztató kártyák kiegészítésre kerülnek a májkárosodás kockázatára (amely egyes esetekben májátültetés szükségességét indokolhatja) figyelmeztető további információkkal.

 

Esmya Richter
Kapcsolódó cikkek