Cégvilág

Vakcinában utazik a DHL

Hogy a mínusz 70 fokos tárolást igénylő oltóanyag biztonságosan eljusson a felhasználás helyére, a társaság mélyfagyasztókat telepített a tárolóiban.

Kibővítette a globális vakcinaszállításait a DHL Global Forwarding, a Deutsche Post DHL Group légi és tengeri szállítmányozási üzletága: egy a napokban kötött megállapodás révén a társaság már Japánban is felel a koronavírus elleni oltóanyag továbbításáért. Az első tételt a múlt hét végén már le is szállította. A további szállítmányok, különböző tételekben, légi úton érkeznek meg a DHL Global Forwarding belgiumi központjából a japán megrendelőhöz. A DHL végzi a vámkezelést és juttatja el az átmeneti tárolóba a vakcinát – áll a közleményében –, majd továbbítja országszerte az oltás helyszíneire.

Hogy a mínusz 70 fokos tárolást igénylő oltóanyag biztonságosan eljusson a felhasználás helyére, a társaság mélyfagyasztókat telepített a tárolóiban, és felgyorsította a raktári műveleteket. A projekt egyben további munkalehetőségeket teremt a környékbeli munkavállalóknak.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A DHL Global Forwarding jól megalapozott hideglánchálózata és gyógyszerlogisztikai szaktudása kulcsfontosságú volt a szállítás sikere szempontjából

– idézi a közlemény Kelvin Leungot, A DHL Global Forwarding Asia Pacific vezérigazgatóját.

A DHL globális hálózatában több mint 9000 szakember dolgozik a gyógyszer- és kutatószervezetek, a nagykereskedők és a forgalmazók, valamint a kórházak és az egészségügyi szolgáltatók összekapcsolásán. Egészségügyi ágazatának portfóliója több mint 150 gyógyszerészt, több mint 20 klinikai vizsgálati raktárat, százon felüli tanúsított állomást, több mint 160 GDP-minősített (helyes nagykereskedelmi gyakorlatú) raktárat, bő tucatnyi GMP-tanúsítvánnyal rendelkező (helyes gyártási gyakorlatú) helyszínt fog össze. A portfólió része ezenfelül 135 orvosi expressz webhely, valamint egy 220 országra kiterjedő nemzetközi hálózat.

Magyarországra nem a DHL, hanem – a Világgazdaság információi szerint – a UPS hozza az oltóanyagot.

DHL vakcina szállítmányozás vakcinaszállítmány
Kapcsolódó cikkek