Cégvilág

Egy forintos hirdetés a vendéglátási és idegenforgalmi munkáltatóknak

Jelképes összegű álláshirdetési lehetőséggel segíti elő a Profession.hu, hogy a kínálat és kereslet könnyebben egymásra találjon az újranyitás időszakában.

Jelképes, egy forintos összegű hirdetési lehetőséggel segíti elő a Profession.hu, hogy a kínálat és kereslet könnyebben egymásra találjon az újranyitás időszakában a koronavírus által leginkább érintett szektorban.

Éves szinten 61 százalékkal esett vissza az új álláshirdetések száma ezen a területen.

A hirtelen jött válság miatt a legtöbb állását vesztőnek nem volt ideje új szakmát tanulni, ezért körükben a képzettséget nem, vagy csak kevésbé igénylő pozíciók váltak körükben népszerűvé. Emiatt a leginkább sújtott vendéglátás szektorból nagy arányban a bolti eladói területre vándoroltak át az álláskeresők, de

sokan jelentkeztek futárnak, gépjárművezetőnek és adminisztrációs területekre is.

Fotó: Shutterstock

Az elvándorlás mértékét jól mutatja, hogy a Profession.hu adatbázisa szerint 2019-ben a turizmus-vendéglátás ágazatból érkező jelentkezők körében a tíz legnépszerűbb pozíció közül csak három, 2020-ban már csak kettő, 2021-ben pedig már csak egy volt az ágazathoz köthető.

Az álláshirdetés egyszerűen, online feladható, összesen öt alkalommal, vendéglátás, hotel, idegenforgalom kategóriákon belül minden állásra, illetve a fizikai segéd, betanított munkán belül a konyhai munka, szakmunkán belül pedig a felszolgáló, pincér, pultos, hostess, animátor és szakács pozíciókra.

Az akció május 3-ig, vagy meghosszabbítása esetén visszavonásig érvényes.

vendéglátás álláshirdetés profession idegenforgalom
Kapcsolódó cikkek