Cégvilág

Kifizette a bér első felét az ISD Dunaferr

Már épp lépni készült a szakszervezet. Nagy pénzosztás volt felsővezetői körökben.

Hétfőn késő délután az ISD Dunaferr kifizette a dolgozók márciusi fizetésének első részletét – számol be a Duol.hu.

Mint a Világgazdaság is beszámolt,

az első, már csúsztatott dátum szerint pénteken kellett volna utalni a 200 ezer forintos tételt, de ez nem történt meg.

A dolgozókat ezzel kapcsolatban arról tájékoztatták, hogy a pénzintézet nem tudta időben forintra váltani a külföldről érkezett pénzt, ám lapunk úgy értesült, hogy az meg sem érkezett időben a vasművet alapanyaggal ellátó, és annak minden bevételét kezelő, ausztriai Safin társaságtól.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Az utalás éppen időben történt, mert, ha a dunaferr 12-én sem fizet, akkor – mint a duol.hu írja – a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetségnek április 10-i levele szerint „lépéseket kellett volna tennie” a megoldás érdekében.

Hogy miket, arról a lap munkatársa tegnap, a délutános műszakváltásnál a vasmű főkapuja előtt kérdezte meg Molnár Lászlót, a Dunaferr Vasas Szakszervezet elnökét.

Az elnök elmondta többek között, hogy

a demonstrációt a veszélyhelyzeti intézkedések miatt nem tudnak tartani,

a munkabeszüntetést pedig nem is vették fontolóra, hiszen sztrájk nélkül is alig termel a gyár. A szakszervezet vezetői jó ideje nem léphetik át a gyár kapuját.

A portál eközben arról értesült, hogy a múlt héten az ISD Dunaferr vezetéséhez közelálló körből együtt több tízmillió forint juttatásban részesülhettek. A pénzhez jutott tizenhat személy nevét a lap a személyiségi jogok védelmét tiszteletben tartva, nem tette közzé.

Dunaferr fizetés Safin
Kapcsolódó cikkek