Cégvilág

Bulgáriából jön az UniCredit új vezérigazgató-helyettese

A vállalat szerint Giacomo Volpinak a különféle üzleti területeken szerzett sokrétű nemzetközi tapasztalata biztosítani fogja a sikeres teljesítményt.

Az UniCredit Bank Hungary felügyelőbizottsága jóváhagyta Giacomo Volpi kinevezését, aki a magyarországi UniCredit-érdekeltség új vezérigazgató-helyettese június 1-től, ha ezt a Magyar Nemzeti Bank engedélyezi. A szakember Bulgáriából érkezik, ahol az UniCredit Bulbank lakossági és kisvállalati divíziójának vezetője volt. A poziciót eddig betöltő Ivan Vlaho Horvátországba tart, ahol a Zagrebačka banka vezérigazgatói pozícióját fogja betölteni.

Gratulálunk Giacomónak a kinevezéséhez, és sok sikert kívánunk neki az új pozíciójában. A belső kiválasztási és utódlási rendszerünk szerint az arra legalkalmasabb munkatársak közül választottuk ki őt; ez is bizonyítja folyamatos elkötelezettségünket kollégáink fejlesztése iránt.

„A különféle üzleti területeken szerzett sokrétű nemzetközi tapasztalata biztosítani fogja, hogy az UniCredit Bank Hungary folytassa eddigi sikeres teljesítményét. Szeretnénk köszönetet mondani Ivannak az elmúlt években tanúsított elkötelezettségéért. Várakozással tekintünk jövőbeni munkájára a horvátországi leányvállalatunknál; minden jót kívánunk neki az új kihíváshoz” – mondta Niccolò Ubertalli és Gianfranco Bisagni, a CEE divízió társ-vezérigazgatói.

Fotó: UniCredit

Giacomo 1997-ben pénzügyi elemzőként kezdte karrierjét a Hewlett-Packardnál, majd a The Boston Consulting Grouphoz csatlakozott pénzügyi szolgáltatásokra és fogyasztási cikkekre specializálódott tanácsadóként.

A szakember 2003 óta dolgozik az UniCreditnél, nemzetközi karrierje a bankcsoporton belül 2008-ban kezdődött,

amikor a kijevi Ukrsotsbanknál stratégiai, tervezési és ellenőrzési vezető, később pedig pénzügyi igazgató és igazgatósági tag volt. Bulgáriában először az UniCredit Consumer Financing pénzügyi vállalkozás elnök-vezérigazgatója volt, a bolgár UniCredit leányhoz 2018-ban került.

UniCredit vezérigazgató-helyettes Giacomo Volpi
Kapcsolódó cikkek