Cégvilág

Az Amazon streamingjére költözhet James Bond

Érdeklődik az MGM után az e-kereskedelmi óriás, a filmstúdiót korábban az Apple is megpróbálta megszerezni.

Az Amazon tárgyal az MGM megvásárlásáról – írja a Marketwatch. A többek között a James Bond franchise-t is birtokló stúdió megvásárlása az Amazon streaming szolgáltatását, az Amazon Prime Videót erősítheti.

A Metro-Goldwyn-Mayer hónapok óta vevőt keres, a hírek szerint egy 9 milliárd dolláros ajánlatra vár. Ha ezt az Amazon hajlandó megfizetni, a felvásárlással rendkívüli mértékben kibővítheti a streaming szolgáltatása keretében kínált műsorok katalógusát.

Fotó: HO / AFP

Az MGM birtokolja többek között a 80-as és 90-es évek olyan nagy klasszikusait, mint a Rocky-, vagy a Terminátor-sorozat, de olyan frissebb címekkel is rendelkezik mint a Szolgálólány meséje vagy a Survivor.

A Metro-Goldwyn-Mayer korábban sem az Apple-lel, sem a Comcasttal nem tudott megállapodni.

Mindkét cég 6 milliárd dollárra becsülte az MGM értékét, a hírek szerint az Amazon ennél többet, akár 7 milliárdot is adna érte. A cég történetében ez lehetne a második legnagyobb akvizíció a Whole Food 2017-es, 13,4 milliárd dolláros bekebelezése után.

A hétfői, WarnerMedia és a Discovery közötti fúzió nyomán ez az üzlet konszolidációs hullámhoz vezethet a szórakoztatóiparban.

MGM james bond Amazon Prime Video Rocky terminátor Amazon
Kapcsolódó cikkek