Több mint 32 millió euró (11,75 milliárd forint) értékű projekttel alapanyagok és kész gumiabroncsok tárolására szolgáló raktárak építését kezdte meg a Hankook Tire gumiabroncsgyártó vállalat a Fejér megyei Rácalmáson – közölte a társaság hétfőn.

Fotó: Koszticsák Szilárd

A dél-koreai cég közleménye szerint a beruházás várhatóan egy év múlva lesz kész. A belső raktárbázis a szolgáltatások javítása és a költségek optimalizálása miatt vált szükségessé és a vállalat arra számít, hogy a beruházás tovább javítja az alapanyag-ellátást, növeli annak biztonságát és gazdaságosabbá teszi a folyamatot. 

Az egyik új egység mintegy 13 ezer négyzetméteren nyersanyagok (vegyszerek, textil és acélhuzalok, korom és silica, tömbösített gumi alapanyagok) raktározására szolgál majd.

A csaknem háromezer munkavállalót foglalkoztató Hankook Tire Magyarország Kft. a tavalyi üzleti évben 203 milliárd forint nettó árbevételt és 45,4 milliárd forint nyereséget realizált. 2019-ben 197 milliárdos nettó árbevételt és 33,5 milliárdos nyereséget ért el.