Visszahívja meghatározott sorozatszámú Electrolux Pure F9 vezeték nélküli porszívóit lehetséges biztonsági probléma miatt az Electrolux — tájékoztatta a vállalat közleményben pénteken.

A készülék tulajdonosaitól a porszívó használatának felfüggesztését kérik. A probléma a termékekben található egyik alkatrész hibájából ered, amely bizonyos körülmények között túlmelegedést idézhet elő és a porszívó kigyulladását okozhatja — írták.

Az említett termékek tulajdonosai a vállalat weboldalán ellenőrizhetik, hogy termékük érintett-e a termékvisszahívásban.

Fotó: electrolux.com

A túlmelegedés komoly kockázatot jelent, tűz keletkezéséhez vezethet, amely a termék közelében lévő gyúlékony anyagokra is átterjedhet — figyelmeztettek. A túlmelegedés csak a termék használata közben fordulhat elő, töltés során vagy készenléti állapotban nem — tették hozzá.

Amennyiben egy vásárló rendelkezik az érintett PNC számú termékkel, és annak sorozatszáma a megadott tartományba esik, azonnal fel kell függesztenie a készülék használatát, 

el kell távolítania a töltőállványról és ki kell húznia a töltőállomás csatlakozóját a fali aljzatból — hívták fel a figyelmet. A modellszám, a PNC szám és a sorozatszám a porszívó portartály egysége mögött elhelyezett adattáblán található.

Fotó: electrolux.com

Az Electrolux Pure F9 termékcsalád egyéb PNC számú termékeit ez a visszahívás nem érinti, illetve egyéb Electrolux porszívókat nem érint a probléma.

Az Electrolux elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

Az Electrolux márkáin keresztül, mint az Electrolux, AEG, és Frigidaire, évente több mint 60 millió háztartási készüléket értékesít a világ több mint 120 országában. 2020-ban az Electrolux csoport forgalma 116 milliárd svéd korona volt, az alkalmazottak száma globálisan 48 ezer — olvasható a közleményben.