A világjárvány kirobbanását követően fél évvel még úgy tűnt, bármelyik pillanatban csődbe juthat, a 2021-es évre vonatkozóan viszont már nyereségről számolhatott be a Norwegian Air, sőt, a legtöbb országban fokozatosan enyhülő egészségügyi korlátozások miatt 2022-re is optimistán fordult.

Fotó: facebook.com/Norwegian

A norvég légitársaság 1,88 milliárd norvég koronás nyereséget mutathat fel, miközben 2020-ban még 23 milliárdos veszteséget realizált.

A negyedik negyedévben a 2020-as 670 millió koronáról 2021-ben 2,55 milliárdra nőtt a bevétel, pedig a koronavírus omikron-variánsa érintette az év végi utazásokat.

A foglalási trendek azt mutatják, az ügyfelek egyre nagyobb számban terveznek és foglalnak, mert arra számítanak, hogy a koronavírus elleni korlátozások kapcsán tapasztalt pozitív fejlemények hosszú távon is folytatódnak 

– közölte a Norwegian Air. A vállalat a pandémiát követően a csődhelyzet elkerülése érdekében jelentős változtatásokat hajtott végre, a korábbi 160 repülőgépből álló flottáját 51-re csökkentette, eltörölte a hosszú távú járatait, valamint 11 ezer alkalmazottja közül minden másodikat elbocsátotta.