A Google új szolgáltatásával tervezi ösztönözni a felhasználókat, hogy minél több időt töltsenek a keresőfelületen, és ott intézzék az ügyeiket. Az üzleti célú fejlesztés ténylegesen hasznos lehet az embereknek, ugyanis a segítségével 

hozzáférhetővé válnak és könnyedén lefoglalhatók a közelünkben található egészségügyi szolgáltatások

– írja a CNBC.

Például ha valakinek sürgősen fogorvoshoz kell mennie, akkor azonnal tud intézkedni, bárhol is legyen éppen. Vizsgálatra, oltásra és kezelésre is lehet jelentkezni, de sérülés esetén is megmutatják a lehetséges ellátóhelyeket.

Fotó: Shutterstock

A funkció egyelőre még tesztüzemmódban van és korlátozott körben érhető el, de a techóriás hamarosan mindenki számára elérhetővé tenné a fejlesztést. A vállalat szerint a szolgáltatás azoknak is hasznos lehet, akiket épp nem tud fogadni a megszokott orvosuk, de konzultációra van szükségük.

Az EU szájkosarat rak a Facebookra és a Google-re

Hatalmas pénzbírság várhat a techóriásokra. Az Európai Parlament és az Európa Tanács digitális piacokról szóló új törvénye szerint, amennyiben jogsértésen kapják őket, az a cégek éves bevételének tíz százalékába is fájhat. A Google rekordösszegű, 4,34 milliárd eurós uniós trösztellenes bírságával szembeni fellebbezés ügyében szeptemberben dönt az Európai Bíróság.