BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Senki sem akar lemaradni: nagyon kelendők a Magyar falu program vállalkozás-újraindítási forrásai

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Pluszban a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program című Ginop Plusz-1.2.2-22 kódszámú felhívásnál a benyújtott kérelmek igényelt támogatása elérte a felhívás keretösszegének 80 százalékát – tudta meg a VG.

Üde színfolt a pályázati palettán a legkisebb cégeket célzó Magyar falu vállalkozás-újraindítási program. A Ginop Plusz 1.2.2-22 konstrukció február 24-én startolt, és a Széchenyi-terv Plusz pályázati információs portál adatai szerint rögtön az első nap befutott 1735 támogatási igény, összesítve 14,18 milliárd forint értékben. 

A kiemelkedő érdeklődés fennmaradt, kedd délelőtt már 3262 pályázatot regisztrált a rendszer, a projektgazdák együttesen 25,84 milliárd forint támogatásban bíznak. 

A keret 30 milliárd forint, előzetesen pedig azzal lehetett számolni, hogy legalább 3000 nyertest hirdetnek majd, miután 2–10 millió forintra lehet pályázni. 

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az eddigi részeredmények alapján átlagosan több mint 7,9 millió forintot igényeltek a pályázók, ami minimális visszaesést tükröz az első napokban látott 8,2 milliós középértékhez képest. Fontos tudni, hogy egyéni vállalkozók is indulhatnak, ha nem a kata hatálya alá tartoznak.

A vissza nem térítendő támogatás célja eszközbeszerzés, infrastrukturális fejlesztés is lehet, a pályázati ablak pedig az érdeklődéstől függően akár március 31-ig is nyitva van. 

Indulhatnak gazdasági társaságok, egyéni cégek, amelyek 5000 főnél alacsonyabb lakosságszámú településen vagy szabad vállalkozási zónában fejlesztenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.