A 93 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Google-alapító, Sergey Brin négy év után elválik feleségétől, Nicole Shanahan ügyvédtől és vállalkozótól –  tudatta a New York Post

A 48 éves Brin "kibékíthetetlen ellentétekre" hivatkozva adta be a válási papírokat. Shanahan és Brin kapcsolata 2015-ben kezdődött,  majd 2018. november 7-én egy visszafogott ceremónia keretében házasodtak össze. A párnak egy közös gyermeke született, és a bírósági beadványok szerint 2021. december 15. óta élnek külön. A bírósági beadványok nem részletezik, hogy Brin és Shanahan milyen közös vagyontárgyakkal rendelkeznek, és hogy azokat hogyan fogják felosztani. 

Academy Museum of Motion Pictures Opening Gala - Arrivals
Nicole Shanahan és Sergey Brin az Academy Museum of Motion Pictures nyitógáláján 2021. szeptember 25-én Los Angelesben. Fotó: NurPhoto via AFP

Brint a válóperben a Hanson, Crawford, Crum Family Law Group, LLP Bay Area ügyvédi iroda képviseli majd a per során, míg Shanahan a Los Angeles-i székhelyű Spector Law Firm, APLC és Meyer, Olson, Lowy & Meyers, LLP cégeket bízta meg. 

A pár egy magánúton fizetett " bírót" kért fel az ügyvitelre, amely költségesebb ugyan, de segíthet a jogi eljárások felgyorsításában.

A bíró óránként 950 dollárt kap az ügyvitelért, míg a jogi asszisztens 300 dollárnyi óradíj illet meg. 

Nicole Shanahan 2018-ban Brinnel közösen alapított egy termékenységi problémákkal foglalkozó központot a Buck Institute nevű orvosi kutatócégnél, valamint egy környezetvédelmi és társadalmi ügyekkel foglalkozó magánalapot, a Bia-Echo Alapítványt is létrehozta.

Ez a második alkalom, hogy Brin válik: első feleségével, a 23andMe társalapítójával, Anne Wojcickivel 2015-ben adták be a válókeresetet.