Három vállalati üdülő került fel együttesen mintegy 40 millió forint értékben az MNV Elektronikus Árverés portáljára a Volánbusz Zrt. megbízásából. A szerdán meghirdetett, júliusi árverési időponttal megjelent üdülők közül kettő a Mátrában, Gyöngyös Sástó településrészén, Natura-2000 természetvédelmi mellett van, a harmadik pedig Zalaegerszeg zártkerti övezetében van. 

A Volánbusz három üdülőingatlana közül a legalacsonyabb kikiáltási áron, 6,858 millió forintért  hirdették meg azt a 381 négyzetméteres Sóstón a Farkas utcában, aminek környzetében az árverési hirdetmény szerint üdülőházak és üdülőházas telkek találhatók. Az értékesítésre szánt telken három, összesen 60 négyzetméternyi könnyűszerkezetes, a nyolcvanas években kivitelezett, szigeteletlen épület - egy üdülőépület, egy szoba, és egy szociális épület - áll.

Fotó: Dr. Lenkovics Judit

Ugyancsak a Volánbusz tulajdona nem sokkal messzebb, a Bagoly közben az a 386 négyzetméteres telek a rajta lévő 72 négyzetméteres faépülettel, ami 9,144 millió forintos kikiáltási áron jelent meg az E-árverés felületen szerdán. 


 

 A frissen meghirdetett Volán-üdülőcsomag legértékesebb tagja egy zalaegerszegi, amely egy 13434 négyzetméteres összközműves kertvárosi besorolású, azaz 30 százalékban beépíthető telek, a hozzá tartozó 178 négyzetméteres épülettel. Ez az üdülő 24,130 millió forintos kikiáltási áron szerepel az árverési hirdetményben.

Az egyszerre meghirdetett üdülők árverezése júliusra lett kitűzve, a hónap közepén záruló liciten több jelentkező esetén 50-200 ezer forinttal lehet emelni a tétet - derül ki a leírásból.