A beszűkült alapanyag-ellátás, illetve a kiugróan magas értékesítési volumenek miatt a Shell több töltőállomását ideiglenesen bezárja Magyarországon. 

A cég közlése szerint az optimálisabb hálózati működés és a hatékonyabb munkaerő-gazdálkodás érdekében az alábbi öt töltőállomásának üzemeltetését időszakosan szünetelteti: 

  • 1089 Budapest, Kálvária tér
  • 1112 Budapest, Hetényi utca 3.
  • 2370 Dabas, Pesti út (július 29-től ideiglenes üzemszünet)
  • 8000 Székesfehérvár, Balatoni út
  • 8500 Pápa, Celli utca 6.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Shell hozzátette, hogy a vásárlók 5-10 kilométeren (Dabas esetében 30 kilométeren) belül találnak másik töltőállomást. A vállalat szerint

ez az intézkedés egyben segítség a munkaerőhiánnyal küzdő töltőállomás-hálózatnak, mivel a tervezett újranyitásig a munkatársak más, nyitva tartó állomásokon folytatják a munkavégzést.

A Shell augusztus 3-tól további két helyen, egy debreceni és egy mosonmagyaróvári töltőállomáson is változtatásokat vezet be. A mosonmagyaróvári Gabonarakpart 6. és a debreceni, Balmazújvárosi út 5. címeken található kutakon a kiszolgálást „a Shell szerződött vállalati partnerei igényeire szabva” alakítják át. Ez a vállalat szerint tesztjelleggel elhatározott intézkedés azt jelenti, hogy ezeket a benzinkutakat csak EuroShell kártyával rendelkező ügyfelek tudják igénybe venni. A többi autós „az adott városon belüli másik Shell töltőállomáson” tankolhat.

A Shell közlése szerint az átalakítástól kiszámíthatóbb üzemanyag-disztribúciót, a szerződéses partnerek igényeihez jobban illeszkedő kiszolgálást, rövidebb fizetéssel töltött időt, valamint hatékonyabb munkaerő-allokációt várnak. 

Korábban a VG megírta, hogy a Shell kevesebb olajat termelt, mint az első negyedévben, de profitált a magasabb árakból, ami a nyersolaj áprilisi, májusi és júniusi szárnyalását tükrözi, miután Oroszország februárban megtámadta Ukrajnát. A magasabb finomítói árrések növelték a vegyipari üzletág teljesítményét, miközben a gáz- és villamosenergia-kereskedelmi üzletágból is kivételesen erős bevételek származtak.