Harmincöt alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta – jelentette be a vállalat pénteken.

 Posta illusztráció
Fotó: Veres Viktor / MW

A bezárandó posták utolsó nyitvatartási napja október 7-e, péntek.

A Magyar Posta Zrt. hangsúlyozta, hogy a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett a bezárást követően is 112 posta áll az ügyfelek rendelkezésére Budapesten.

A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos az energiatakarékosság kapcsán tudatosabban gondolkodnia, cselekednie – fogalmazott indoklásában a közlemény.

A kommüniké szerint a vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Éppen ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nemcsak személyesen, hanem digitális úton is elérhetők.

Emellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken a változások után is magas színvonalon maradnak elérhetők a budapesti ügyfelek számára – zárult a Magyar Posta közleménye.

Nagy hírt tett közzé a Magyar Posta

A Magyar Posta MPL+ programjában mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a teljes postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést, és informatikai megoldásokat épít be.