BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A McDonald’s mellett már a KFC-nek és a Burger Kingnek is egyre többe kerülnek az elviteles vásárlások

A Burger King szerint az extra csomagolóanyagok költsége és a csomagolást végző munkaerő pluszideje miatt drágább az elviteles étel.

A Burger King közölte, hogy a McDonald’shoz hasonlóan náluk is többletköltsége keletkezik a gyorsétkezdének, ha egy vásárlójuk nem helyben fogyaszt, hanem elvitelre kéri a rendelését – írja a Telex.

Korábban a VG is megírta, hogy elviteles díjat vezetett be a McDonald’s gyorsétteremlánc Magyarországon

nyolcvan forintot számol fel, ha a vásárló elvitelre rendeli meg az ételt.

Burger King Hurgary, Facebook
Fotó: Burger King Hurgary, Facebook

A Burger Kingnél a McDonald’sszal szemben egyelőre nincs elviteli díj, de a KFC-hez hasonlóan a nagy méretű papírtáska árát elkérik, 100 forintot darabonként.

A KFC kedden a portálnak azt mondta, hogy a papírcsomagolók árnövekedése miatt érzékelik a többletköltségeket, a Burger King pedig azt közölte: „A többletköltség számos tételből áll össze, ilyen egyebek között például az extra csomagolóanyagok költsége és a csomagolást végző munkaerő pluszideje.”  

Hányszor lehet pluszköltséget felszámolni egy vásárlásnál, és mire jó a kényelmi díj?

A magyarországi McDonald’s a megnövekedett többletköltségeivel magyarázza, hogy miért lett drágább az elvitelre kért rendelés. A pluszköltségek azonban nem mindig rejtett költségek, a kényelmi díjak pedig nem biztos, hogy mindig arányosak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.