A magyar Eventrend Group cégcsoport a kialakult energiahelyzet miatt kényszerű és racionális-gazdasági döntéseket hozott a többi, sikeresen működő egységének megóvása érdekében, így 2022. október 1-jétől már nem tartoznak hozzá a korábban általa üzemeltetett hotelek – jelentette be pénteki közleményében a vállalatcsoport.

siófok residence
Fotó: Rhb.hu

A szállodai ágazatukat nem számolják fel teljesen, a helyzet rendeződését követően újra vissza szándékoznak térni a hotelüzemeltetéshez.

Az idén több mint 16 milliárd forintos nettó forgalmat generáló cégcsoport döntését a kialakult energiapiaci helyzetre reagálva hozta meg,

az egész cégcsoportra kiható felelős gazdálkodás elveit követve.

A döntést azzal indokolták, hogy a jelenleg is tapasztalható és egyre súlyosabb energiaválság ellehetetleníti számukra a szállodák gazdaságos és eredményes üzemeltetését. Emiatt az idén rekordbevételt elérő cégcsoport egészének biztonsága és stabil működése érdekében kellett meghozni ezt a szomorú és fájdalmas, ugyanakkor szükségszerű és racionális döntést.

Az érintett szállodák, a siófoki Residence és ActiveHoliday Hotel, a ráckevei Duna Relax, a noszvaji Oxigén Family, valamint a szintén noszvaji Tündérkert Hotel új üzemeltetővel folytatja tovább, míg a saját tulajdonú bikácsi Zichy Hotel jövőjéről a bezárást követően döntenek.

A cégcsoport vezetői hangsúlyozzák, hogy a megállapodások értelmében

a tovább működő szállodákban dolgozó kollégák mindannyian megtarthatják állásukat,

vagyis az ő megélhetésük ezzel a döntéssel nem került veszélybe, az új üzemeltető továbbra is számít rájuk, az átadás-átvétel már megkezdődött.  

Az energiapiaci helyzet rendeződéséig az Eventrend Group fókuszába ismét az eredeti tevékenysége, vagyis a rendezvényszervezés, az éttermi vendéglátás és a koncessziós üzemeltetések kerülnek.

Tulajdonostársak lehetnek az Eventrend dolgozói

Négyféle kockázatot azonosítottak, de a háborúval nem számoltak az éttermeket, szállodákat és rendezvényhelyszíneket üzemeltető Eventrend Group alapító tulajdonos ügyvezetői, Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor. A pandémia utáni regenerációt követően 18-20 milliárd forintos forgalmi potenciállal rendelkező társaság középtávon a válságállóság jelentős növelését is célul tűzte ki.