Az első üzenet, amelyet a Twitter új vezérigazgatója és tulajdonosa küldött a közösségimédia-cég minden alkalmazottjának, egy éjjel 2:39-kor küldött e-mail volt – írja a Business Insider.

Twitter Asking Recently Laid Off Employees To Return
Fotó: STR / AFP

Az Associated Press által látott szerda esti levél volt Musk első vállalati üzenete azokhoz az alkalmazottakhoz, akik túlélték a múlt heti tömeges elbocsátásokat. Eddig sokaknak a milliárdos Tesla-vezérigazgató nyilvános tweetjeire kellett hagyatkozniuk a Twitter jövőjével kapcsolatos nyomokért.

„Sajnálom, hogy ez az első e-mail az egész cégnek, de nincs mód arra, hogy szépítsük az üzenetet. Hogy őszinte legyek, az előttünk álló gazdasági helyzet kilátástalan, különösen egy olyan vállalat számára, mint a miénk, amely a kihívásokkal teli gazdasági környezetben nagyon függ a hirdetésektől. Ráadásul reklámjaink 70 százaléka márka, nem pedig konkrét teljesítmény, ami kétszeresen sebezhetővé tesz minket!” – közölte a Bloomberg a levélben szereplő részleteket. „Jelentős előfizetési bevétel nélkül a Twitter jó eséllyel nem fogja túlélni a közelgő gazdasági visszaesést” – írta Musk. „Bevételünk nagyjából felét az előfizetések kell hogy kitegyék.”

Tovább dagad a Twitter-káosz: Elon Musk teljesen fizetőssé teheti a platformot

A Twitter felvásárlásánál csak az irányítása fulladt nagyobb káoszba.

Elon Musk a múlt hónap végén kötött egy 44 milliárd dolláros üzletet a közösségimédia-platform megvásárlására, és elbocsátotta a felső vezetőket. Számos jól ismert márka szünetelteti a reklámozást a Twitteren, miközben arra vár, hogy kiderüljön, hogyan befolyásolják a platform működését Musk javaslatai a gyűlölet és a félretájékoztatás elleni tartalomszabályok enyhítésére.

A mostani e-mailben közölte az alkalmazottakkal, hogy a távmunka teljesen megszűnik, és heti 40 órát kell az irodában tartózkodniuk.

Musk ugyanezt a politikát hajtotta végre ez év júniusában a Teslánál. Az elektromosautó-gyártó alkalmazottainak adott ultimátummal felérő üzenetében azt közölte, hogy mindenki üljön vissza az asztalához, vagy távozzon. A Twitter munkatársaihoz érkezett e-mailben leszögezte, hogy a Teslához hasonlóan, az irodai munka szabályától való bármilyen eltérést neki személyesen kell jóváhagynia. „Az előttünk álló út nehéz, és a sikerhez intenzív munkára lesz szükség” – hangsúlyozta.

Napi másfél milliárdot veszít a Twitter, van miért kirúgni a dolgozók felét

Musk egyetlen tweetben megmagyarázta.