Január elején országszerte számos posta nyithat ki újra – közölte hivatalos honlapján a Magyar Posta Zrt., amely nem részletezte, pontosan mikor és mely létesítmények nyitnak ki. Az ügyben megkerestük a vállalatot, amely úgy reagált: a Magyar Posta vezetése az érintett önkormányzatokkal még folytatja a tárgyalásokat, így jelenleg további információkat nem áll módjában megosztani.

20221102 Kaposfüred A Magyar Posta összesen 210 településen 366 hivatal működését szünetelteti ideiglenesen az energiafelhasználás csökkentése érdekébe.Bezáró kisposta Kaposfüreden.
Fotó: Lang Róbert / Somogyi Hírlap

A Magyar Posta október végén döntött úgy, hogy az elszabaduló energiaárak miatt országszerte szünetelteti 366 szolgáltatóhely működését, és megválik 300 munkavállalójától. Akkor Simon Csilla, a cég megbízott vezérigazgatója azt mondta, még így is legalább 20 milliárd forintos többletköltséggel számolnak. Hangsúlyozta, hogy a jogszabályi előírásokba foglaltnál a vállalat sokkal több postát tart fenn. Tíz nappal később Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a legendás öttusázó Balczó András fiát, Balczó Barnabást jelölte a Magyar Posta Zrt. igazgatósági tagjának, valamint azt a tulajdonosi javaslatot tette a Magyar Posta igazgatóságának, hogy november 8-tól elnök-vezérigazgatónak is őt nevezze ki.

A vállalat legújabb közleményében azt írja, a vezetőség az elmúlt másfél hónap alatt intenzív és konstruktív tárgyalásokat folytatott az önkormányzatokkal, ennek köszönhetően több megállapodás is megszületett, az egyeztetések azonban tovább folynak.