Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó négyszer egymás után volt az ország leggazdagabbja, a Forbes legfrissebb milliárdoslistáján azonban letaszította trónjáról  Csányi Sándor OTP-vezér.

Kedden jelent meg a Forbes januári lapszáma, ahol bemutatják az ország 50 leggazdagabb emberét

Budapest 2020.10.07.Csányi Sándor (OTP) életműdíjat kapott a tőzsde igazgatóságától. BÉT Budapesti Értéktőzsde Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Fotó: Kallus György / VG

Az első három leggazdagabb magyar személy:

 

1. Csányi Sándor (541,6 milliárd forint)

Az elmúlt években egyre csökkent az olló Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor vagyona között, idén – 2017 után először – újra az OTP-vezér került az élre. Becslésünk alapján több mint 70 milliárddal növelte vagyonát az elmúlt egy évben, ezzel a magazin milliárdoslistájának történetében 

ő az első, aki átlépte az 500 milliárdos határt.

2. Felcsuti Zsolt (468,6 milliárd forint)

Ez az első év, hogy a második helyen végez a hazai milliárdoslistán, de nem ez az egyetlen fordulat a milliárdos és a Forbes-listák életében, idén ő is debütál mint dollármilliárdos, miután az amerikai Forbes szerkesztősége elfogadta a vagyonbecslésünket. Ezzel Mészáros és Csányi mellett ő a harmadik, aki a globális gazdaglistán Magyarország neve alatt szerepel. 

3. Mészáros Lőrinc és családja (436,5 milliárd forint)

Az elmúlt két évben 480-490 milliárd környékére becsülték az üzletember vagyonát. Az egy évvel ezelőtti listán Csányi már mindössze húszmilliárddal volt lemaradva, mostanra Mészárossal ellentétben ő tovább tudta növelni vagyonát – így történhetett meg, hogy a bankvezér visszavette a vezetést.

A Forbes szerint vagyonának csökkenésében jelentős szerepe van annak, hogy Mészárosnak nagy a tőzsdei kitettsége, tavalyi vagyonának mintegy negyedét ez tette ki.  

További helyezettek a tízes listán:

4. Gattyán György (357 milliárd forint)

5. Veres Tibor (295,9 milliárd forint)

6. Szíjj László (229 milliárd forint)

7. Jellinek Dániel (224,7 milliárd forint)

8. Demján Sándorné és családja (220,1 milliárd forint)

9. Széles Gábor (190,2 milliárd forint)

10. Rahimkulov Ruszlán (174,1 milliárd forint)