Szilveszter éjszakáján mindössze egy olyan balesetet regisztráltak, amely érintette a BKK járatait – közölte a Világgazdaság megkeresésére a Budapesti Közlekedési Központ. A cég azt írta, az általa megrendelt szolgáltatás keretében 19 metró- és 22 villamosszerelvény, továbbá 202 autóbusz szállította az utasokat, emellett a BKK részéről 14 forgalomirányításban dolgozó kolléga biztosította a járatok közlekedését.

éjszakai busz
Fotó: Szabó Miklós / MW


Nem volt ilyen nyugodt éjszakájuk a mentőknek és a rendőröknek. Az Országos Mentőszolgálat közleménye alapján 3608 esetet láttak el szilveszterkor, a fővárosban 704-et. A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, belgyógyászati rosszullétek mellett 188 embert szállítottak kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, közülük 35-en kiskorúak voltak, míg 19 esetben riasztották őket pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz-, arc- és szemsérülésekhez. Pirotechnikai termékkel összefüggő szabálysértés miatt egyébként 18 esetben indított eljárást a rendőrség országszerte, a balesetek közül négy súlyos, hat könnyű sérüléssel végződött.

Szilveszter este, valamint az újév első óráiban összesen 46 főt állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt, míg 1-jén délelőtt 264 járművezetőből ötnél vetődött fel ittasság. A rendőrök ittas vezetés miatt két embert elfogtak, velük szemben büntetőfeljelentést tettek, két sofőr közigazgatási bírságot kapott,

egy járművezetőt pedig előállítottak, mert nem akarta megfújni szondát.

A szilveszterezők egyébként csak Budapesten 200 köbméternyi szemetet hagytak maguk után, ami 33 átlagos fővárosi háztartás teljes éves kommunális hulladékmennyiségének felel meg. Vasárnap reggel hat órától a Budapesti Közművek 304 köztisztasági takarító munkatársa és 27 gépjárművezetője dolgozott kifejezetten a szilveszter utáni utótakarításban, erről galériát is készítettünk.
 

Különös szilveszter a Yettelnél, szétszedték a házat a telekomosok

Újévkor 13 százalékkal több SMS-t küldtek a Yettel ügyfelei az előző évhez képest, míg a Telekom előfizetői rekordot döntöttek.