Újraindult a termelés Dunaferrnél a társaság 2-es számú kohójának újraindításával a céggel bérgyártásra szerződött brit Liberty Steel magyarországi leányvállalatával – írja a DUOL. Az online lap úgy értesült, hogy a termelés növelése lépésről lépésre halad.

20230216 DunaújvárosDunaferr Vasműben újra indult a termelés. Gyárlátogatás a nagyolvasztóban, csapolás, hideghengermű látogatás Dunaújváros Dunai Vasmű Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH 20230216 Dunaújváros

Dunaferr Vasműben újra indult a termelés. Gyárlátogatás a nagyolvasztóban, csapolás, hideghengermű látogatás Dunaújváros Dunai Vasmű 

Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE 
Dunaújvárosi Hírlap DH
Beindult a Dunaferrnél a munka, hamarosan működhet a meleghengermű is.
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Vissza a világpiacra

Az együttműködés részleteiről és a Liberty Steel terveiről a Világgazdaság a napokban beszámolt a társaság két vezetőjével készített interjúban. Ebből kiderült, hogy az újraindítás után további intézkedésekre lesz szükség a vasmű hosszú távon fenntartható jövőjének biztosításához. Erről idővel véleményt fognak nyilvánítani. Az intézkedések segítenek majd az üzem több ezer munkahelyének megmentetésében, ami az alkalmazottak családjainak, a helyi közösségnek és az egész régiónak is az érdekét szolgálja. Pénzügyi részleteket nem kívántak közölni, azonnali prioritásként a Dunaferr csapatával való együttműködést jelölték meg. 

A DUOL megtudta az indulás részleteit is. Eszerint a nagyolvasztó újraindítása után már legyártották a konverterben az első nyersacél adagokat, és hozzáláttak az acélbugák öntéséhez. A bugák a meleghengerműbe kerülnek, ahol a Duol információi szerint már március elején megindulhat a termelés.