Az és az élelmiszerek nagy mértékű drágulása miatt a Pizza King nem tudja fenntartani a szolgáltatásainak a minőségét, emiatt franchise szintű átszervezést kell véghez vinni a cégnél 

– írta meg a Pizza King a Facebook-oldalán.

Pizzza Kng Express
Fotó: Pizza King Express

Mint írták az elmúlt hónapokban mindent megtettek, hogy ellensúlyozzák a gazdasági nehézségeket, de a franchise partnerek megtartása már veszélyezteti a hálózatuk működését. A vállalat működésének teljes átalakítására van szükség a fennmaradáshoz, ehhez újraszervezik a rendszer felépítését. Ez időigényes munka lesz, emiatt 

az üzleteik a következő 2-3 napban zárva tartanak, de ez az idő csak becslés.

A bezárásról szóló közlemény előtt egy nappal még a legfrissebb akciójukról posztolt a közösségi médiában a cég. Facebook-poszton, illetve a 24 órán keresztül aktív sztorin keresztül is hirdették a kedvezményes ajánlataikat, mielőtt a bezárást bejelentették.

A Világgazdaság korábban már írt róla, hogy a pizzák rendkívüli módon megdrágultak Magyarországon. 

A pizza világnapján megjelent cikk szerint egész Európában nálunk emelkedett a közkedvelt étel ára a legnagyobb mértékben.

Világrekord: a Pizza Hut megsüti a világ legnagyobb pizzáját – videó

Világrekord döntésre készül a Pizza Hut. A cég megsüti a világ legnagyobb pizzáját, amit Big New York névre keresztel el. A pizza több mint 1300,5 négyzetméteres lesz, amikor elkészül és a súlya meg fogja haladni a 8 tonnát.

Az Eurostat adatai szerint egyetlen év alatt az Európai Unióban átlagosan 15,9 százalékos pizzainflációt mértek, azaz 2021 és 2022 decembere között ennyivel emelkedett átlagosan a pizzák ára az unióban. Ez még a „fogyasztható” kategóriába esik, ám ha jobban a számok mögé nézünk, akkor már sokkal szomorúbb információra is bukkanhatunk. 

Toronymagasan Magyarországon emelkedett ugyanis a legnagyobb mértékben a pizzák ára, 46 százalékkal kerülnek többe, mint 2021 decemberében. 

A pizza drágulásának elsődleges oka, hogy a jelentős élelmiszer-infláción belül is kiemelkedően drágultak a pizza alapanyagai. A viszonylag egyszerű Margherita pizza összetevőinek ára csaknem harmadával, mintegy 30 százalékkal ugrottak meg az egy évvel korábbihoz képest a decemberi adatok szerint.