A mai napon az Audi Hungária Független Szakszervezet az újabb bértárgyaláson átadta a munkáltatói oldal képviselőinek a második bérkövetelését. A március 2-i egyeztetésen a cél az volt, hogy elmozduljanak az eredeti követelésüktől úgy, hogy természetesen figyelembe veszik tagjaik és tisztségviselőik visszajelzéseit. Azt is közölték, hogy a munkáltatói oldal szempontjait sem hanyagolták el.

Győr, 2020. április 28.Dolgozó egy autó ajtaját szereli össze, mögötte a koronavírus elleni védekezés részeként elhelyezett fólialapok az összeszerelő soron az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárának járműszerelő részlegében 2020. április 27-én. Ezen a napon sikeresen újraindult az Audi Hungaria járműgyártása, mind a présüzemben, karosszériaüzemben, lakkozóban és a járműszereldében. Első lépésben egy műszakban kétezer járműgyári munkatárs kezdte meg munkáját. A járműszereldében műszakonként jelenleg 250 autót gyártanak, a vállalat a termelést a következő hetekben fokozatosan szeretné felfuttatni.
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Az első követelésükhöz képest a változtatás, hogy az alapbéremelés tekintetében a 23 százalék helyett 

21 százalékos alapbéremelést követelnek, valamint a jubileumi bónuszok tekintetében csak a 30 éves jubileumról tárgyaltak a munkáltatói oldallal. 

Ezekkel a módosításokkal az első béremelési követelésükhöz képest véleményük szerint jelentős mértékben közelítettek a munkáltatói ajánlat felé.

Az AHFSZ bérkövetelésének megváltoztatott részletei:

Alapbéremelés tekintetében százalékos mértékű alapbéremelésben akarnak megállapodni, amelynek mértéke 2023. április 1-jétől 21 százalék. A jubileumi bónusz juttatása, összegei 2023-tól a következők legyenek:

  • 10 év után 150 ezer forint
  • 15 év után 225 ezer forint
  • 20 év után 300 ezer forint

Huszonöt év után a meglevő elemek (egyhavi alapbér- és mozgóbérösszeget plusz egy nap fizetett szabadság) maradjanak, 30 év után az alapbér- és mozgóbérösszeg 1,33-szorosának megfelelő összeg, valamint plusz két nap fizetett szabadság járjon. Az AHFSZ a továbbiakban nem tekinti a jelenlegi bértárgyalás, illetve a létrehozandó bérmegállapodás részének a 35 év munkaviszonnyal, valamint a 40 év munkaviszonnyal rendelkező munkatársak jubileumi díjazását.

A mai tárgyaláson két fontos pontban is meg tudtak egyezni a felek. A munkáltatói oldal és a szakszervezet elkötelezte magát, hogy a teamgyűlések kérdésében közös projektben kívánják megkeresni a legjobb megoldást, a projektet 2023 áprilisában indítják el. A munkáltatói oldal vállalta, hogy a következő bértárgyalási fordulóra újabb ajánlatot fog átadni a munkavállalói oldalnak.

Legközelebb március 7-én ülnek tárgyalóasztalhoz a felek.